Kasvuympäristö
Valpolicellan alueen kalkkia, savea ja kivisiä kerrostumia sisältävien kukkuloiden kaakkois- ja lounaisrinteet 250 - 300m korkeudella. Köynnökset ovat keskimäärin 10 - 15 vuotiaita.
Valmistus
Rankojen poiston jälkeen käsin poimittuja rypäleitä on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa 10 päivän ajan, jonka jälkeen valmiit viinit on hellästi puristettu, sekoitettu sekä kypsytetty tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan.
Väri
Keskisyvä rubiininpunainen
Tuoksu
Luumua, karhunvatukkaa, maraschino-kirsikkaa, alkavaa nahkaisuutta, paahteisuutta.
Maku
Täyteläinen, ryhdikkään hapokas, kypsän tanniininen, samettisen tummamarjainen, täyteläinen. Hennosti rustiikkinen ja miellyttävän notkea.
Ruokasuositus
Antipastot, kypsät liharuoat, pasta bolognese, grillatut lampaan kyljykset.
Vihreä valinta
Gluteeniton
Kestävän kehityksen sertifikaatti
Juusto
Lammas
Liha
Nauta
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Veneto
- Tuottaja
-
Zenato
- Appellaatio
-
DOC Valpolicella Superiore
- Rypälelajike
-
Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
- Alkoholipitoisuus
-
13,50 %
- Sokeripitoisuus
-
6,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,20 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Zenato Valpolicella Superiore