Viini tulee kuuluisalta Montalcinon alueelta Toscanasta. Viini on keskitäyteläinen, miellyttävän rustiikki ja mehevä. Kypsän kirsikan, kaakaon ja tupakan sävyt siivittävät jälkimakua ja tekevät kokonaisuudesta miellyttävän.
Perinteisiä viinejä modernein metodein valmistettuna, kuvastaa Villa Poggio Salvin filosofiaa. Villa Poggio Salvin nimi viittaa tilan mainioon sijaintiin Montalcinon etelälaidalla, josta on näkymät Tyrhenanmerelle. Alue tunnetaan puhtaudestaan ympäröivien tammimetsien sekä Välimeren tuulten vuoksi. Poggio Salvi tarkoittaakin suomeksi “tervettä” Poggion taloa. Viininviljely Montalcinon historiallisella alueella on aloitettu jo 1500-luvulla. Pierluigi Tagliabue osti Villa Poggio Salvin vuonna 1979, jonka jälkeen hän aloitti tilan saneerauksen. Tänä päivänä Villa Poggio Salvilla on viinitarhaa yhteensä 21 hehtaaria Montalcinossa ja kaikki köynnökset ovat Sangiovese Grosson klooneja. Viinitarhat sijaitsevat lajikkeelle optimaalisella korkeudella, 300-500 metriä merenpinnan yläpuolella. Maaperä tarhoilla on savea ja ilmaa raikastaa tuulet Tyrrhenanmereltä.
Montalcinon eteläisellä laidalla, 300-500 metriä merenpinnan yläpuolella, maaperä savi.
Viiniä on kypsytetty slavonialaisissa tammitynnyreissä 8 - 10 kuukauden ajan
Kaunis rubiinin punainen
Runsas ja elegantti tuoksu, jossa yrttisyyttä, kaakaota, tupakkaa ja vaniljaa
Keskitäyteläinen, melko mehevä ja rustiikki, tuoksun kypsän hedelmäiset ja tummat sävyt siivittävät jälkimakua.
Ragu, lihapadat, grillattu liha ja kana, tomaattiset kastikkeet