Kasvuympäristö
Rypäleet viiniin tulevat kolmelta eri viinitarhalta Langhen alueella. Rossj ja Bass, jotka molemmat istutettiin vuonna 1984, sijaitsevat Treison kylän läheisyydessä. Viini sisältää myös Chardonnay-rypälettä Serralunga d'Alban viinitarhasta. Rossj-tarha maaperä koostuu ohuesta, kalkkipitoisesta savesta. Bass-viinitarhan maaperä on ravinne rikkaampi ja huokoisempi kuin Rossjin. Serralunga d'Alban viinitarhan maaperä koostuu taas kalkkipitoisesta savesta. Kaikki viinitarhat sijaitsevat 260-380 metrin korkeudessa.
Valmistus
Rypäleet kerätään kolmelta eri viinitarhalta, tuodaan viinikellariin ja puristetaan kevyesti. Mehu käytetään terästankeissa, kypsytetään tammitynnyreissä 6 kuukautta.
Väri
Kullankeltainen, jossa vihreitä vivahteita
Tuoksu
Elegantti ja monimuotoinen tuoksu, jossa kukkia, sitruunamelissaa, persikkaa, mineraalisuutta
Maku
Kuiva, raikas hapokkuus, runsaan hedelmäinen, ryhdikäs, pitkä mineraalinen jälkimaku
Ruokasuositus
Runsaat kerma- ja tomaattipohjaiset pastat, äyriäiset ja girllattu kala.
Gluteeniton
Äyriäiset
Juusto
Kala
Pasta
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Piemonte
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
DOC Langhe
- Rypälelajike
-
Chardonnay, Sauvignon Blanc
- Alkoholipitoisuus
-
13,50 %
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti