Gaja Rossj-Bass

Tämä uskomattoman syvä ja monimuotoinen, sekä elengantti ja raikkaan mineraalinen Chardonnay-Sauvignon Blanc valkoviini tulee Piemontesta, Barbarescon ja Serralungan alueelta, Gajan viinitarhoilta.

Kasvuympäristö

Rypäleet viiniin tulevat kolmelta eri viinitarhalta Langhen alueella. Rossj ja Bass, jotka molemmat istutettiin vuonna 1984, sijaitsevat Treison kylän läheisyydessä. Viini sisältää myös Chardonnay-rypälettä Serralunga d'Alban viinitarhasta. Rossj-tarha maaperä koostuu ohuesta, kalkkipitoisesta savesta. Bass-viinitarhan maaperä on ravinne rikkaampi ja huokoisempi kuin Rossjin. Serralunga d'Alban viinitarhan maaperä koostuu taas kalkkipitoisesta savesta. Kaikki viinitarhat sijaitsevat 260-380 metrin korkeudessa.

Valmistus

Rypäleet kerätään kolmelta eri viinitarhalta, tuodaan viinikellariin ja puristetaan kevyesti. Mehu käytetään terästankeissa, kypsytetään tammitynnyreissä 6 kuukautta.

Väri

Kullankeltainen, jossa vihreitä vivahteita

Tuoksu

Elegantti ja monimuotoinen tuoksu, jossa kukkia, sitruunamelissaa, persikkaa, mineraalisuutta

Maku

Kuiva, raikas hapokkuus, runsaan hedelmäinen, ryhdikäs, pitkä mineraalinen jälkimaku

Ruokasuositus

Runsaat kerma- ja tomaattipohjaiset pastat, äyriäiset ja girllattu kala.

Gluteeniton
Äyriäiset
Juusto
Kala
Pasta
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
DOC Langhe
Rypälelajike
Chardonnay, Sauvignon Blanc
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti