Kasvuympäristö
Tormarescan Masseria Maimen tila sijaitsee ylä-Salentossa, Adrianmeren rannalla. Tila käsittää 350 hehtaaria maata, joista 250 hehtaaria on pyhitetty viininviljelylle. Alueella vallitsee Välimerellinen ilmasto, jonka kuumia kesiä viilentävät lauhkeat merituulet.
Valmistus
Rypäleet kerätään ja valikoidaan käsin, viedään kellariin ja puristetaan hellävaroen. Rypälemassa viilennetään 10 asteiseksi ja sen annetaan kerätä kaikki rypäleelle ominaiset aromit talteen, sekä kuorista saatu punainen väri. Rypälemehu siirretään terästankkeihin, jossa tapahtuu alkoholikäyminen viileässä 16 asteen lämpötilassa. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään lyhyen ajan terästankeissa ja vielä neljä kuukautta pullossa ennen myyntiin laskua.
Väri
Vaaleanpunainen, koralliin vivahtava sävy.
Tuoksu
Runsaassa tuoksussa herkullisia hedelmiä, metsän marjoja, kukkia, kuten ruusua, laventelia ja kirsikankukkaa.
Maku
Kuiva, hedelmäinen, tasapainoinen, tyylikäs ja raikas.
Ruokasuositus
Monipuolinen ruokaviini: reilut salaatit, pastat, antipastot, kalaruoat ja sopii myös nautiskeluun ihan sellaisenaan!
Gluteeniton
Kala
Kasvis
Pasta
Seurustelu
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Apulia
- Tuottaja
-
Tormaresca
- Appellaatio
-
IGT Salento
- Rypälelajike
-
100% Negroamaro
- Alkoholipitoisuus
-
12,00 %
- Sokeripitoisuus
-
5,00 g/l
- Happopitoisuus
-
6,20 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l, 1,5 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Tormaresca Calafuria