Domaine Montrose Pinknik Rosé

Kesäinen tuulahdus Ranskasta!

Domaine Montrose on Côtes de Thongue -niminen ranskalainen viinitila, joka perustettiin Etelä-Ranskaan vuonna 1701. Se on nimetty sijainnistaan ​​tulivuorella ja viinitarhoja ympäröivistä vaaleanpunaisista mantelipuukukista. Viinitarha on 100 hehtaaria. Bernard ja Olivier Coste viljelevät ja valmistavat viinejä Languedocin provinssin Thongue-jokilaaksossa jo 9. sukupolvessa.

Kasvuympäristö

Thongue-jokilaaksossa, tarhojen maaperät sisältävät paikoin vulkaanista, paikoin piikivistä tai kalkkipitoista sora- ja savimaata.

Valmistus

Pinknik on paitsi lajike- myös terroirblendi. Grenache (65%), Cinsault (25%) ja Syrah (10%) -rypäleet on poimittu yön viileyden turvin, ja lyhyen maseraation tai välittömän, hellän puristuksen jälkeen jokainen lajike sekä jokainen terroir on vinifioitu erikseen (15-18°C:ssa). Sekoituksen jälkeen viinin on annettu levätä talven yli betoni- ja terästankeissa ennen myyntiin laskuaan.

Väri

Vaalean lohenvärinen

Tuoksu

Viinin tuoksu on alueelleen tyypillinen: villivadelman lisäksi siitä voi erottaa kevään kukkia, viinikumia ja nuorekasta persikkaisuutta.

Maku

Suussa kuiva, mutta runsaan hedelmäinen makumaailma toistaa tuoksun aromit. Kevyttä ja heleää olemusta kannattelevat miellyttävät ruusunmarjaiset hapot.

Ruokasuositus

Viiniä voi vallan mainiosti nauttia ilman ruokaakin, mutta kevätillan kruunaavat jokirapusalaatti, siikafilee uusilla perunoilla tai kvinoa bowl granaattiomenan siementen kera.

Kasvis
Seurustelu
Maa
Ranska
Alue
Languedoc-Roussillon
Tuottaja
Domaine Montrose
Appellaatio
IGP Pays d'Oc
Rypälelajike
65% grenache, 25% cinsault, 10% syrah
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
0,50 g/l
Happopitoisuus
5,00 g/l
Pullokoko
1,5 l
Pakkaustyyppi
Hanapakkaus
Korkki
Muu suljenta
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Domaine Montrose Pinknik Rosé