Viña Salceda Crianza

Klassinen ja laadukas Riojan viini

Varma takuu laadusta vuosi toisensa jälkeen. Tämä viehättävä crianza on pyöreä, raikas ja eloisa. Valmistettu tempranillo rypäleistä, täydennettynä ripauksella Mazuelo- ja Graciano rypäleitä. 

 

Kasvuympäristö

Viña Salceda sijaitsee Elciegossa, jossa vallitsee erityinen mikroilmasto, pohjoisessa sijaitsevien Cantabrian vuoriketjun ja eteläisen Demanda vuoriston ansioista. Nämä vaikuttavat maltillisesti Atlantin sekä Välimeren tuuliin. Viinitarhat ovat etelä-kaakko rinteillä 410-450 metrin korkeudessa merenpinnasta, lähellä Ebro joen rantoja. Kalkkiset savimaat ovat ihanteellisia Tempranillo, Mazuelo ja Graciano rypälelajikkeille. Viinitarhoja viljellään äärimmäisen huolellisesti perinteisellä tavalla, mm. maata työstetään käsin, ilman rikkakasvien torjunta-ainetta. Kaikki toimenpiteet karsimisesta sadonkorjuuseen tehdään käsin järkevällä ja kestävällä tavalla. Pieni hehtaarisato ja viinitarhojen ikä takaavat rypäleidemme erinomaisen laadun

Valmistus

Ensin rypäleet murskataan, jonka jälkeen alkaa kuorikäyminen lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Kuoret antavat väriä ja rakennetta viinille, kun viiniä pumpataan kuorimassan päälle (pumping over). Käymisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja pullotuksen jälkeen viinin annetaan levätä pulloissa ennen myynnin aloittamista.

Väri

Kirsikan punainen

Tuoksu

Mustia marjoja, luumua, tammea, mausteita, nahkaa

Maku

Täyteläinen, eloisa, raikas ja tasapainoinen kokonaisuus.

Ruokasuositus

Viini sopii hyvin naudanlihan, lampaan ja vasikan kanssa, sekä kypsytettyjen juustojen seuraksi.

Gluteeniton
Maa
Espanja
Alue
Rioja
Tuottaja
Viña Salceda
Appellaatio
DOCa Rioja
Rypälelajike
95% Tempranillo, 3% Graciano, 2% Mazuelo
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
1,90 g/l
Happopitoisuus
5,19 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti