Kasvuympäristö
Viña Salceda sijaitsee Elciegossa, jossa vallitsee erityinen mikroilmasto, pohjoisessa sijaitsevien Cantabrian vuoriketjun ja eteläisen Demanda vuoriston ansioista. Nämä vaikuttavat maltillisesti Atlantin sekä Välimeren tuuliin. Viinitarhat ovat etelä-kaakko rinteillä 410-450 metrin korkeudessa merenpinnasta, lähellä Ebro joen rantoja. Kalkkiset savimaat ovat ihanteellisia Tempranillo, Mazuelo ja Graciano rypälelajikkeille. Viinitarhoja viljellään äärimmäisen huolellisesti perinteisellä tavalla, mm. maata työstetään käsin, ilman rikkakasvien torjunta-ainetta. Kaikki toimenpiteet karsimisesta sadonkorjuuseen tehdään käsin järkevällä ja kestävällä tavalla. Pieni hehtaarisato ja viinitarhojen ikä takaavat rypäleidemme erinomaisen laadun
Valmistus
Ensin rypäleet murskataan, jonka jälkeen alkaa kuorikäyminen lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Kuoret antavat väriä ja rakennetta viinille, kun viiniä pumpataan kuorimassan päälle (pumping over). Käymisen jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja pullotuksen jälkeen viinin annetaan levätä pulloissa ennen myynnin aloittamista.
Väri
Kirsikan punainen
Tuoksu
Mustia marjoja, luumua, tammea, mausteita, nahkaa
Maku
Täyteläinen, eloisa, raikas ja tasapainoinen kokonaisuus.
Ruokasuositus
Viini sopii hyvin naudanlihan, lampaan ja vasikan kanssa, sekä kypsytettyjen juustojen seuraksi.
Gluteeniton
Kana
Lammas
Liha
Nauta
- Maa
-
Espanja
- Alue
-
Rioja
- Tuottaja
-
Viña Salceda
- Appellaatio
-
DOCa Rioja
- Rypälelajike
-
95% Tempranillo, 3% Graciano, 2% Mazuelo
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Sokeripitoisuus
-
1,90 g/l
- Happopitoisuus
-
5,19 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti