Prinz Von Hessen Johannisberger Riesling Trocken

Rheingaun klassikkoalueella sijaitsevilla Prinz von Hessenin tiluksilla on pitkä ja vaiheikas historia, niin tilan perustaja kuin nykyinen johtajakin ovat suomen kuninkaaksikin aikoinaan kaavaillun Friedrich Karlin jälkeläisiä alenevassa polvessa. Laatutietoisella viinitilalla hengitetään kuitenkin vahvasti tätä päivää. Saksan tunnetuimpia viinintuottajiin lukeutuva tila tuottaa hienostuneen hapokkaita ja puhtaan hedelmäisiä rieslingejä, jotka ilmentävät upeasti uniikkeja kasvupaikkojaan sekä tarjoavat vastinetta rahalle. Ja mikä parasta, Prinz von Hessen -rieslingit istuvat suomalaisen keittiön antimiin kuin nakutetut!

Kasvuympäristö

Ortswein- eli kyläviini, johon on käytetty rypäleitä vain Johannisbergin perinteisiltä tarhoilta. Rheingaun parhaimpiin kasvupaikkoihin luetun Johannisbergin jyrkiltä, pitkälti etelään antavilta rinteiltä, saadaan kerätä optimaalisesti kypsyneitä rypäleitä.

Valmistus

Spontaanisti käynyt viini on kypsynyt 8 kuukautta hiivasakkansa päällä.

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Erittäin aromaattisesta, eksoottisen hedelmäisestä tuoksusta erottuu aprikoosia, persikankiveä, litsiluumua ja hunajaa.

Maku

Mehevän hedelmäinen, kuivahko maku, jossa hunajaa ja aprikoosia. Pirteän greippinen, mausteisehko jälkimaku viipyy suussa pitkään.

Ruokasuositus

Sopii äyriäisten, kalan sekä aasialaisen ruoan kanssa.

Aasialainen
Äyriäiset
Kala
Maa
Saksa
Alue
Rheingau
Tuottaja
Prinz Von Hessen
Appellaatio
Qualitätswein Rheingau, VDP Ortswein
Rypälelajike
Riesling 100%
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
8,00 g/l
Happopitoisuus
6,20 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli