Montrose Rosé

Heleä, kukkainen ja persikkainen

Bernard ja Olivier Coste viljelevät ja valmistavat viinejä Domaine Montrosen tilallaan jo 9. sukupolvessa. Tilaa viljellään kestävän kehityksen periaattein seuraavaa sukupolvea ajatellen ilman torjunta-aineita ja tarhoja reunustavat tuhannet oliivi-, manteli-, kvitteni- ja villiomenapuut tarjoten suojaa luonnon monimuotoisuudelle. Isä ja poika Coste huolehtivat myös viinitilansa hiilijalanjäljestä kompensoimalla hiilidioksidipäästönsä sataprosenttisesti.

Kasvuympäristö

Rypäleet on kerätty Languedocin provinssin alueelta Thongue -jokilaaksosta. Montrosen tila käsittää yhteensä 80 hehtaaria viinitarhoja kahden muinaisen tulivuoren vaikutuspiirissä, ja tarhojen maaperät sisältävät paikoin vulkaanista, paikoin piikivistä tai kalkkipitoista sora- ja savimaata.

Valmistus

Grenache- ja Cinsault -rypäleet on poimittu yön viileyden turvin, ja lyhyen maseraation tai välittömän, hellän puristuksen jälkeen kumpikin lajike sekä jokainen terroir on vinifioitu erikseen (15 - 18°C:ssa). Sekoituksen jälkeen viinin on annettu levätä talven yli betoni- ja terästankeissa ennen myyntiin laskuaan.

Väri

Kirkas, vaalean lohenvärinen

Tuoksu

Viinin tuoksu on runsas ja alueelleen tyypillinen: villivadelman lisäksi siitä voi erottaa kevään kukkia, viinikumia ja nuorekasta persikkaisuutta.

Maku

Suussa kuiva, mutta runsaan hedelmäinen makumaailma toistaa tuoksun aromit ja heleää olemusta kannattelee kevyt mineraalisuus ja miellyttävä hapokkuus.

Ruokasuositus

Seurustelujuomaksi sekä nautittavaksi pastan ja salaatin kanssa

Kasvis
Pasta
Seurustelu
Maa
Ranska
Alue
Languedoc-Roussillon
Tuottaja
Domaine Montrose
Appellaatio
IGP Pays d'Oc
Rypälelajike
Grenache 80%, Cinsault 20%
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
6,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Montrose Rosé