Kasvuympäristö
Rypäleet on kerätty Languedocin provinssin alueelta Thongue -jokilaaksosta. Montrosen tila käsittää yhteensä 80 hehtaaria viinitarhoja kahden muinaisen tulivuoren vaikutuspiirissä, ja tarhojen maaperät sisältävät paikoin vulkaanista, paikoin piikivistä tai kalkkipitoista sora- ja savimaata.
Valmistus
Grenache- ja Cinsault -rypäleet on poimittu yön viileyden turvin, ja lyhyen maseraation tai välittömän, hellän puristuksen jälkeen kumpikin lajike sekä jokainen terroir on vinifioitu erikseen (15 - 18°C:ssa). Sekoituksen jälkeen viinin on annettu levätä talven yli betoni- ja terästankeissa ennen myyntiin laskuaan.
Väri
Kirkas, vaalean lohenvärinen
Tuoksu
Viinin tuoksu on runsas ja alueelleen tyypillinen: villivadelman lisäksi siitä voi erottaa kevään kukkia, viinikumia ja nuorekasta persikkaisuutta.
Maku
Suussa kuiva, mutta runsaan hedelmäinen makumaailma toistaa tuoksun aromit ja heleää olemusta kannattelee kevyt mineraalisuus ja miellyttävä hapokkuus.
Ruokasuositus
Seurustelujuomaksi sekä nautittavaksi pastan ja salaatin kanssa
- Maa
-
Ranska
- Alue
-
Languedoc-Roussillon
- Tuottaja
-
Domaine Montrose
- Appellaatio
-
IGP Pays d'Oc
- Rypälelajike
-
Grenache 80%, Cinsault 20%
- Alkoholipitoisuus
-
12,50 %
- Sokeripitoisuus
-
1,00 g/l
- Happopitoisuus
-
6,00 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Kierrekapseli
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Montrose Rosé