Kasvuympäristö
Zenaton Costalunga- tarha sijaitsee Valpolicellassa Sant’Ambrogion kylän läheisyydessä 300 - 350m merenpinnan yläpuolella. Kalkkikiviset rinteet ovat ideaalisessa aurinkopositiossa kaakkoon katsellen. Köynnökset ovat keskimäärin 20 -vuotiaita, ja niiden satoa rajoitetaan voimakkaasti mahdollisimman tiiviin mehun tuottamiseksi. Lippulaivaviiniin valikoidaan ainoastaan parhaimmat rypäletertut.
Valmistus
Rypäleet Amarone -viiniin poimitaan käsin optimaalisessa kypsyydessä, jotta happotasapaino säilyy riittävän korkeana. Rypäleiden kuivausta kutsutaan nimellä appassimento, jolloin rypäleiden nestepitoisuus putoaa jopa 40 %. Ennen muinoin rypäleet kuivattiin kattoparruilla, nykyisin kuivatus tapahtuu ilmastoiduissa huoneissa. noin 3-4 kuukauden ajan. Kuivauksen jälkeen rypäleet puristetaan varovasti ja viini käy kuorikäymisen noin 15-20 päivän ajan. Viiniä kypsytetään tammitynnyreissä 36 kuukautta.
Väri
Syvä rubiininpunainen, mahonkinen.
Tuoksu
Makeaa tummaa hedelmää, kypsää kirsikkaa, luumua sekä joulun mausteita. Taustalla myös eukalyptusta ja sikarilaatikkoa.
Maku
Erittäin täyteläinen ja runsas, maultaan hieman makeahko ja bitterinen maku, jota tukee miellyttävä hapokkuus. Herkullinen ja pitkään viipyilevä jälkimaku, jossa tummaa suklaata, kirsikkaa, kahvia ja mausteisia sävyjä.
Ruokasuositus
Sellaisenaan tai voimakkaiden, kypsien juustojen, runsaiden liharuokien tai riistan kumppaniksi.
Gluteeniton
Kestävän kehityksen sertifikaatti
Juusto
Liha
Nauta
Riista
Seurustelu
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Veneto
- Tuottaja
-
Zenato
- Appellaatio
-
DOCG Amarone della Valpolicella Classico
- Rypälelajike
-
Corvina Veronese
Croatina
Rondinella
Oseleta
- Alkoholipitoisuus
-
16,50 %
- Sokeripitoisuus
-
5,00 g/l
- Happopitoisuus
-
6,00 g/l
- Pullokoko
-
0,375 l, 0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Zenato Amarone Valpolicella Classcio