Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.
Viinitarhat sijaitsevat Veneton viinialueella Veronan kaupungin ja Garda-järven läheisyydessä, jossa talven pohjoistuulet mahdollistavat rypäleiden luonnollisen kuivattamisen.
Osan käsin poimituista rypäleistä on annettu kuivua ennen niiden puristamista ja käyttämistään viineiksi. Eri lajikkeiden sekoittamisen jälkeen viinin on annettu kypsyä 12 kuukauden ajan terästankeissa ja sen jälkeen pulloissaan.
Rubiininpunainen
Tummaa kirsikkaa, karpalohilloa, mustaherukkaa, kuivattuja hedelmiä, makeaa mausteisuutta.
Viinin ryhdikästä hapokkuutta ja tanniinisuutta pyöristää kuivattujen rypäleiden tuoma muutama gramma jäännössokeria, saaden sen maistumaan suussa pehmeältä, muhevan tummamarjaisalta ja hilloisalta.
Pastat, vaalea ja kypsytetty liha, pienriista ja suolaiset juustot