Kasvuympäristö
Badia a Passignanon tila sijaitsee Sambuca Val di Pesan yläpuolella, Firenzestä etelään ja kolmen kilometrin päässä Tignanellon tilasta. Badia a Passignanon 223 hehtaarista 65 hehtaaria on viinitarhoja, jotka ovat 250-300 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Maaperä on pääosin kalkkikiveä ja savea.
Valmistus
Kevyen puristamisen jälkeen viini käy alkoholikäymisen kuorien kanssa terästankeissa noin 10 päivän ajan, jonka jälkeen viini saa vielä maseroitua toiset 10 päivää, jotta saadaan säilytettyä rypäleen ominaispiirteet ja aromit viinissä. Sitten viini siirretään tammitynnyreihin, joissa se käy malolaktisen käymisen. Viini kypsytetään pääosin unkarilaisissa- ja pieni osa ranskalaisissa tammitynnyreissä noin vuoden ajan. Jokainen viinitarhan lohko pidetään erillään koko viininvalmistus prosessin ajan ja eri lohkon viinejä maistellaan koko kypsytyksen ajan, jotta saadaan optimaalinen tammen aromi viiniin. Lopuksi viini sekoitetaan ja pullotetaan omalla tilalla. Tämän jälkeen viini saa levätä varastossa tarvittavan ajan ennen myyntiinlaskua.
Väri
Voimakas rubiininpunainen
Tuoksu
Punaisia marjoja ja kypsää kirsikkaa, kukkaisia aromeja sekä suklaata.
Maku
Täyteläinen, runsas ja eloisa. Pehmeät ja tasapainoiset tanniinit tuovat eleganssia. Pitkä jälkimaku.
Ruokasuositus
Viini toimii erityisen hyvin parmesanilla kuorrutettujen vasikanlihapihvien kanssa, sekä voimakkaiden tomaattipohjaisten pastaruokien kanssa.
Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Pasta
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Antinori
- Appellaatio
-
DOCG Chianti Classico Riserva Gran Selezione
- Rypälelajike
-
100% Sangiovese
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki