Antinori Badia a Passignano

Yhden tarhan Chianti Classico Riserva

Badia a Passignano on yhden tarhan viini, joka tehdään samaa nimeä kantavan tilan parhaimmista Sangiovese rypäleistä. Alue on tunnettu ja arvostettu upeista viineistä, joita on valmistettu jo 1000 -luvulla. 300 metrin korkeudessa kasvavat viinitarhat ovat pääasiassa kalkkikiveä ja savea. Viini kypsytetään Passignano Badian (luostarin) alla sijaitsevissa historiallisissa kellareissa, jotka ovat peräisin 900 -luvulta. Viini on kypsä ja tanniininen, mutta samalla pehmeä ja samettinen.

Kasvuympäristö

Badia a Passignanon tila sijaitsee Sambuca Val di Pesan yläpuolella, Firenzestä etelään ja kolmen kilometrin päässä Tignanellon tilasta. Badia a Passignanon 223 hehtaarista 65 hehtaaria on viinitarhoja, jotka ovat 250-300 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Maaperä on pääosin kalkkikiveä ja savea.

Valmistus

Kevyen puristamisen jälkeen viini käy alkoholikäymisen kuorien kanssa terästankeissa noin 10 päivän ajan, jonka jälkeen viini saa vielä maseroitua toiset 10 päivää, jotta saadaan säilytettyä rypäleen ominaispiirteet ja aromit viinissä. Sitten viini siirretään tammitynnyteihin, joissa se käy malolaksiten käymisen. Viini kypsytetään pääosin unkarilaisissa- ja pieni osa ranskalaisissa tammitynnyreissä noin vuoden ajan. Jokainen viinitarhan lohko pidetään erillään koko viininvalmistus prosessin ajan ja eri lohkon viinejä maistellaan koko kypsytyksen ajan, jotta saadaan optimaalinen tammen aromi viiniin. Lopuksi viini sekoitetaan ja pullotetaan omalla tilalla. Tämän jälkeen viini saa levätä varastossa tarvittavan ajan ennen myyntiinlaskua.

Väri

Voimakas rubiininpunainen

Tuoksu

Punaisia marjoja ja kypsää kirsikkaa, kukkaisia aromeja sekä suklaata.

Maku

Täyteläinen, runsas ja eloisa. Pehmeät ja tasapainoiset tanniinit tuovat eleganssia. Pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Viini toimii erityisen hyvin parmesanilla kuorrutettujen vasikanlihapihvien kanssa, sekä voimakkaiden tomaattipohjaisten pastaruokien kanssa.

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Antinori
Appellaatio
DOCG Chianti Classico Riserva
Rypälelajike
100% Sangiovese
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti