Kasvuympäristö
Bramito valmistetaan Castello della Salan keskiaikaista linnaa ympäröivillä viinitarhoilla. Maaperä on entistä merenpohjaa, pääosin savista, ja siinä on runsaasti fossiileja ja simpukan kuoria.
Valmistus
Valikoidut rypäleet tuodaan kellariin, niistä poistetaan karat ja ne murskataan varovasti. Rypälemassa jäähdytetään 10 asteiseksi ja siirretään terästankkeihin maseroitumaan 2-4 tunniksi, jotta rypäleelle tyypilliset maut tulevat paremmin esille.
Jokainen kellariin tullut erä käsitellään erikseen. Osa rypäleistä käytetään tammessa ja toiset terästankeissa 16-18 asteen lämpötilassa. Vain tammessa oleva viini käy malolaktisen käymisen. Lopuksi viini sekoitetaan ja pullotetaan.
Väri
Kullan keltainen väri, joka taittuu hieman vihertävään.
Tuoksu
Veden kielelle nostattava tuoksu on elegantti ja trooppinen.
Maku
Tyylikäs, hyvä rakenteinen, raikas, mineraalinen ja suuntäyteinen. Pitkässä jälkimaussa on miellyttävää voin aromia ja hasselpähkinää.
Ruokasuositus
Vaaleat lihat, vasikka, kermaisat ruoat ja maa-artisokkakeitto.
Gluteeniton
Kala
Kana
Porsas
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Umbria
- Tuottaja
-
Castello della Sala
- Appellaatio
-
IGT Umbria
- Rypälelajike
-
100% Chardonnay
- Alkoholipitoisuus
-
13,00 %
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti