Castello della Sala San Giovanni

San Giovanni on valmistettu Castello della Salan keskiaikaisen linnan ympärillä olevista viinitarhoista, ja se on sekoitus Grechetto, Procanico, Pinot Blanc ja Viognier rypälelajikkeista; uusi tulkinta Orvieto Classicosta. Castello della Salan Orvieto Classicon ensimmäinen vuosikerta valmistettiin vuonna 1990.

 

 

Kasvuympäristö

Viinitilan ympärillä on 170 hehtaaria viinitarhoja, jotka ovat erityisen suotuisat valkoisten rypälelajikkeiden viljelyyn. Viinitarhat ovat 250-450 metriä merenpinnan yläpuolella ja maaperä on saven ja kalkkikiven sekoitusta, jossa on runsaasti fossiilin kuoria. Päivittäiset lämpötilavaihtelut ovat alueella erityisen suuria.

Valmistus

Osa rypälelajikkeista maseroidaan kuorien kanssa kuuden tunnin ajan 10 asteen lämpötilassa. Jokainen rypälelajike käytetään erikseen, jotta jokaisen lajikkeen ainutlaatuiset ominaisuudet tulevat esille. Alkoholikäyminen tapahtuu ruostumattomissa terästankeissa 16 asteen lämpötilassa. Viini jätetään kypsymään sakan kanssa useaksi kuukausiksi terästankkeihin ennen lopullista sekoittamista ja pullotusta, mikä lisää viinin rakennetta, tyylikkyyttä ja mineraalisuutta.

Väri

Vaalea oljenkeltainen, jossa vihertävää sävyä.

Tuoksu

Elegantti valkoisten kukkien ja kypsien hedelmien tuoksu. Tuoksussa erityisesti persikkaa ja ananasta.

Maku

Kuiva, runsas ja tasapainoinen. Raikkaan hapokas.

Ruokasuositus

Sopii erityisesti raa'an kalan ja sushin kanssa.

Gluteeniton
Kala
Maa
Italia
Alue
Umbria
Tuottaja
Castello della Sala
Appellaatio
DOC Orvieto Classico Superiore
Rypälelajike
50% Grechetto, 25% Procanico, Pinot Bianco & Viognier
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti