Prunotto Barbaresco

Prunotto Barbaresco 2017 - 93 pistettä, James Suckling

Tämän elegantin viinin Nebbiolo -rypäleet ovat kasvaneet Treison ja Neiven viinitarhoilla DOCG Barbarescon aluella. Viini on aristokrattinen, mutta samalla helposti lähestyttävä, täyteläinen ja samettisen pehmeä.

Kasvuympäristö

Viinitarhat sijaitsevat Piemontessa, DOCG Barbarescon alueella, Neiven ja Treison viinitarhoilla. Maaperä on kalkkipitoista moreenimaata, joka sopii erinomaisesti Nebbiolo -rypäleen viljelyyn. Nebbiolo on vaativa rypälelajike ja se viihtyy valoisissa, mutta viileissä ympäristöissä, joissa kuitenkin on riittävän korkeat päivälämpötilat. Kasvukausi on oltava myös riittävän pitkä, sillä Nebbiolo -rypäleet kerätään myöhään syksyllä. Tämän vuoksi rypälelajike viihtyy erityisen hyvin Piemonten alueella, eikä se ole levinnyt kovin laajalle juurikin vaativuutensa vuoksi.

Valmistus

Nebbiolo -rypäleet valikoidaan huolella, karat poistetaan ja rypäleet murskataan kevyesti ennen maserointia, joka kestää reilun viikon. Tätä seuraa luonnollinen malolaktinen käyminen. Viiniä kypsytetään vuoden ajan suurissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Lopuksi viini pullotetaan ja se saa kypsyä vielä toisen vuoden Prunoton viinikellarissa.

Väri

Graniitinpunainen

Tuoksu

Tuoksussa punaisia marjoja ja mausteisuutta.

Maku

Täyteläinen ja samettisen pehmeä. Pitkä viipyilevä jälkimaku

Ruokasuositus

Sopii erityisen hyvin riistalintujen ja pienriistan kanssa. Kokeile myös sieniruokien seurana.

Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Prunotto
Appellaatio
DOCG Barbaresco
Rypälelajike
100% Nebbiolo
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Prunotto Barbaresco