Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat 15 - 20 vuotta vanhoilta tarhoilta, jotka sijaitsevat 200 - 400 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Maaperä on entistä merenpohjaa, pääosin savista, ja siinä on runsaasti fossiileja ja simpukan kuoria.
Valmistus
Rypäleet kerätään aikaisin aamulla, jolloin ne ovat viileitä ja raikkaita. Kevyesti puristettu rypälemassa maseroituu 10 asteisissa terästankeissa neljän tunnin ajan. Näin rypäleistä saadaan liotettua parhaat aromit. Rypälemehu valutetaan terästankkeihin, jossa se käytetään matalassa lämpötilassa viiniksi. Täältä viini johdetaan tammitynnyreihin, joissa tapahtuu malolaktinen käyminen. Tämä pehmentää viiniä. Viini kypsyy viisi kuukautta tammessa, jonka jälkeen se palaa terästankkeihin sekoitettavaksi muiden chardonnay -viinien kanssa, sekä pienen määrän Grechetto -rypäleestä valmistettua viiniä. Pullotuksen jälkeen viinin annetaan levätä kellarissa vielä useita kuukausia ennen myyntiinlaskua.
Väri
Kultaan vivahtava keltainen.
Tuoksu
Runsas ja hienostunut, mineraalinen ja hieman paahteinen.
Maku
Runsas suutuntuma, jossa kermaisuutta tasapainottaa tuntuva mineraalisuus. Tasainen ja erittäin pitkä maku.
Ruokasuositus
Vaalea liha, runsaat kalaruoat, erityisesti hummeri.
Gluteeniton
Äyriäiset
Kala
Kana
Porsas
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Umbria
- Tuottaja
-
Castello della Sala
- Appellaatio
-
IGT Umbria
- Rypälelajike
-
90% Chardonnay, 10% Grechetto
- Alkoholipitoisuus
-
13,00 %
- Sokeripitoisuus
-
1,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,40 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Kruunukorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Antinori Cervaro della Sala 2015