Grüner Veltlinerin ohella Riesling on Traisentalin tärkeimpiä lajikkeita. Köynnökset kasvavat pääsääntöisesti pengerretyillä rinteillä. Maaperä on kuivaa ja hyvin kalkkipitoista, olosuhteet vaikuttavat viineihin antaen niille hyvän rakenteen. Maaperän mineraalit tuovat makua ja hapokkuutta sekä takaavat viinille pitkää ikääntymispotentiaalia.
Rypäleet viiniin tulevat usealta eri tarhalta Traisentalin alueelta.
Neljän tunnin maseraation jälkeen viini on puristettu ja sen annettu käydä. Viini kypsyy hiivasakan päällä terästankeissa kolmen kuukauden ajan.
Kuulas vaalea keltainen, joka taittaa vihreään
Kukkea tuoksu, jossa myös valkoista persikkaa.
Pitkässä maussa korostuvat kivelliset hedelmät kuten nektariini ja persikka. Hieno rakenne ja särmikäs hapokkuus.