Huber Riesling Terrassen

Grüner Veltlinerin ohella Riesling on Traisentalin tärkeimpiä lajikkeita. Köynnökset kasvavat pääsääntöisesti pengerretyillä rinteillä. Maaperä on kuivaa ja hyvin kalkkipitoista, olosuhteet vaikuttavat viineihin antaen niille hyvän rakenteen. Maaperän mineraalit tuovat makua ja hapokkuutta sekä takaavat viinille pitkää ikääntymispotentiaalia.

Kasvuympäristö

Rypäleet viiniin tulevat usealta eri tarhalta Traisentalin alueelta.

Valmistus

Neljän tunnin maseraation jälkeen viini on puristettu ja sen annettu käydä. Viini kypsyy hiivasakan päällä terästankeissa kolmen kuukauden ajan.

Väri

Kuulas vaalea keltainen, joka taittaa vihreään

Tuoksu

Kukkea tuoksu, jossa myös valkoista persikkaa.

Maku

Pitkässä maussa korostuvat kivelliset hedelmät kuten nektariini ja persikka. Hieno rakenne ja särmikäs hapokkuus.

Luomu
Kala
Maa
Itävalta
Tuottaja
Weingut Markus Huber
Appellaatio
DAC Traisental
Rypälelajike
Riesling 100 %
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
3,00 g/l
Happopitoisuus
6,80 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Ravintolamyynti