Kasvuympäristö
Castellina ja Radda -alueella kivipohjaisella maaperällä, kovin mannermainen ilmasto eli kylmät talvet (jopa alle 0°C) ja hyvin kuumat kesät
Valmistus
Jokaisen viinitarhan rypäleet ja vuosikerrat kypsytetään erikseen omissa tankeissaan 18 kk:n ajan, 1/3 osa käytetyistä ja 2/3 osa uusissa ranskalaisissa tankeissa. Tämän jälkeen seuraa vielä lisäkypsytys 3kk:n ajan betonitankeissa, mikä antaa viinille tasapainoa ja makupaletti on paremmin yhtenäinen ja harmoninen. Pulloissa viini kypsyy vuoden ajan, ennen kuin se on valmis jaettavaksi eteenpäin.
Tätä viiniä voi säilyttää ja kypsyttää jopa 25 vuoden ajan.
Väri
Kirkkaan kirsikanpunainen
Tuoksu
Kypsät tummat kirsikat, seetripuu ja kaakao
Maku
Raikas, täyteläinen, makeaa herukkaa ja tummia marjoja, ripaus mausteisuutta ja hienonhennot, silkkiset tanniinit
Ruokasuositus
Leikkelelautaset, liharuoat ja juustot
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Brancaia
- Appellaatio
-
IGT Rosso Toscana
- Rypälelajike
-
80% Merlot, 10% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Sokeripitoisuus
-
1,30 g/l
- Happopitoisuus
-
5,80 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Synteettinen korkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti