Kasvuympäristö
Viini on sekoitus rypäleiltä kolmelta Toscanan alueelta. Korkeuserot vaihtelevat Chiantin 400 metristä, meren lähellä sijaitsevan Maremman 175 metriin. Myös maaperät vaihtelevat alueittain; Radda in Chiantissa on kivi-ja sorapitoinen maaperä, kun Maremmassa maaperä on hiekan ja saven sekoitusta. Myös ilmasto eri puolella Toscanaa on erilainen, Chianti nauttii mannermaisesta ilmastosta (kylmät talvet ja kuumat kesät), kun Maremmassa on leuto Välimeren ilmasto.
Valmistus
Viinit viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti luomumenetelmin .
Viiniä kypsytetään ennen pullotusta yhteensä 12 kuukautta. Kaksi kolmasosaaa kypsyy Ranskalaisissa tonneaux-tynnyreissä ja yksi kolmasosa sementissä.
Väri
Keskisyvä lilaan taittava väri
Tuoksu
Tuoksussa on luumua, kirsikkaa, suklaata ja appelsiinin kuorta
Maku
Keskitäyteläinen ja notkean tasapainoinen viini, jossa raikasta ja mehevää hedelmäisyyttä tukee miellyttävä mausteisuus ja paahteisuus.
Ruokasuositus
Pasta, vaalea liha, kasvis-ja pataruoat, runsaat salaatit
Kasvis
Pasta
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Brancaia
- Appellaatio
-
IGT Rosso Toscana
- Rypälelajike
-
80% Sangiovese, 10 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon
- Alkoholipitoisuus
-
13,50 %
- Happopitoisuus
-
5,70 g/l
- Pullokoko
-
1,5 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Synteettinen korkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Brancaia Tre Magnum 2018