Brancaia Tre 1.5 l

Really delicious, really juicy, with wonderful aromas of red fruits

TRE viittaa kolmeen rypälelajikkeeseen;  Sangiovese, Merlot ja Cabernet Sauvignon sekä kolmeen eri tarhaan, jotka sijaitsevat eri puolella Toscanaa; Maremma, Castellina ja Radda in Chianti.   Sangiovese näytteelee viinin sekoitussa pääroolia (80 %), ja tämä tuo viiniin hienostunutta ja herkullista hedelmäisyyttä.  Merlot ja Cabernet Sauvignon tuovat sekoitukseen runsautta ja mausteisuutta, tehden kokonaisuudesta tasapainoisen, mehevän ja helposti nautittavan. 

 

Kasvuympäristö

Viini on sekoitus rypäleiltä kolmelta Toscanan alueelta. Korkeuserot vaihtelevat Chiantin 400 metristä, meren lähellä sijaitsevan Maremman 175 metriin. Myös maaperät vaihtelevat alueittain; Radda in Chiantissa on kivi-ja sorapitoinen maaperä, kun Maremmassa maaperä on hiekan ja saven sekoitusta. Myös ilmasto eri puolella Toscanaa on erilainen, Chianti nauttii mannermaisesta ilmastosta (kylmät talvet ja kuumat kesät), kun Maremmassa on leuto Välimeren ilmasto.

Valmistus

Viinit viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti luomumenetelmin . Viiniä kypsytetään ennen pullotusta yhteensä 12 kuukautta. Kaksi kolmasosaaa kypsyy Ranskalaisissa tonneaux-tynnyreissä ja yksi kolmasosa sementissä.

Väri

Keskisyvä lilaan taittava väri

Tuoksu

Tuoksussa on luumua, kirsikkaa, suklaata ja appelsiinin kuorta

Maku

Keskitäyteläinen ja notkean tasapainoinen viini, jossa raikasta ja mehevää hedelmäisyyttä tukee miellyttävä mausteisuus ja paahteisuus.

Ruokasuositus

Pasta, vaalea liha, kasvis-ja pataruoat, runsaat salaatit

Kasvis
Pasta
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Brancaia
Appellaatio
IGT Rosso Toscana
Rypälelajike
80% Sangiovese, 10 % Merlot, 10 % Cabernet Sauvignon
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Happopitoisuus
5,70 g/l
Pullokoko
1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Synteettinen korkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Brancaia Tre Magnum 2018