Gaja Idda Etna Rosso

IDDA on puhdasta energiaa.

Etna ei ole vain tulivuori: se on vuori, joka on saanut alkunsa satoja tuhansia vuosia kestävistä laavapurkauksista. Sisilialaiset ovat antaneet vuorelle tiukan, mutta anteliaan äidin luonteen, minkä vuoksi he kutsuvat häntä "IDDA:ksi", joka tarkoittaa sisilialaisen murteella "HÄN". Vulkaanista maata, jossa jokainen hedelmä kypsyy moniulotteiseksi saaden viiniin persoonallisen vivahteen.

IDDA on myös yhteisyritys, jossa on mukana kaksi perhettä: Gaja ja Graci. Seikkailu, joka alkoi vuonna 2016 Euroopan korkeimmalla aktiivisella tulivuorella. Viinitila, joka on perustettu Etnan etelärinteelle, tarkoituksenaan ilmentää eleganssia ja monimuotoista vulkaanisen maaperän luonnetta ja näille alueille ominaisen auringonvalon vaikutusta viiniin.

Nykyään viinitilaan kuuluu 20 hehtaaria viinitarhoja 600-800 metriä merenpinnan yläpuolella, Belpasson ja Biancavillan kylissä. Tällä hetkellä viljellyt rypälelajikkeet ovat Nerello Mascalese ja Nerello Carricante.

Kasvuympäristö

Viinitarhat sijaitsevat Etna-tulivuoren lounaisrinteillä, 700-800 metriä merenpinnan yläpuolella, Biancavillan kylässä, jossa on hyvin ainutlaatuinen mikroilmasto ja vulkaaninen maaperä, joka on jopa 50 000 vuotta vanhaa. Nämä antavat monipuolisuutta ja erilaista persoonallisuutta viineille; syvää makua, rustiikkista energiaa ja makeita tanniineja.

Valmistus

Fermentointi ja maserointi kolmen viikon ajan osittain sekä tammi- että betonisammioissa. Tämän jälkeen 24 kuukauden kypsyminen tammi- että betonisammioissa.

Väri

Keskisyvä rubiininpunainen.

Tuoksu

Viinin tuoksusta löytyy makeita aromeja, kuten marsipaania sekä tummaa kirsikkaa ja mulperia. Taustalla myös sokeroituja sitrushedelmiä sekä pehmeitä yrttisävyjä, kuten tuoretta tomaatinlehteä ja oreganoa.

Maku

Keskitäyteläistä ja eleganttia makua määrittelee puhdas ja kypsä hedelmäisyys. Jälkimaku johtaa kiehtovaan mineraalisuuteen, jossa ripaus vulkaanista piikiveä. Keskipitkä rakenne ja hyvä hapokkuus tekevät viinistä nautinnollisen ja eloisan.

Riista
Maa
Italia
Alue
Sicilia
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
DOP Etna
Rypälelajike
Nerello Mascalese ja Nerello Cappuccio
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
5,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti