Weingut Am Stein Gutssilvaner

Orgaaninen ja vegaaninen luomuviini - hersyvän hedelmäinen ja rapean raikas

Weingut Am Steinin viinitilan historia ulottuu aina vuoteen 1890, nykyisen omistajan isoisoisän jalanjäljille Würzburger Steinin sydämeen. Vielä tänäkin päivänä viinitilalla sijaitsevassa vanhassa museossa voi kurkistaa historiallisen tynnyrinvalmistuksen perusteisiin. Kiinnostus viininviljelemiseen periytyi sukupolvilta toiselle ja vuodesta 1990 lähtien viinitilaa on luotsannut tunteella Ludwig Knoll yhdessä vaimonsa Sandran kanssa. 

Weingut Am Stein -viinitilalla biodynaaminen, vastuullinen ja kestävä viljelyfilosofia on elämäntapa. Mielentila syntyy kunnioittavasta suhteesta luontoon ja näin myös rypäleiden laatu kasvaa aina sopusoinnussa luonnon kanssa. Motivoitunut ja kunnianhimoinen tiimi työskentelee aidosti ainutlaatuisen kulttuurimaiseman ylläpitämiseksi. Gutssilvaner on täydellisessä tasapainossa tarhan luomuviljelykäytännon ja biodynaamisen lähestymistavan ansiosta, kaikki rypäleet tulevat tilan omista viinitarhoista.

Kasvuympäristö

Saksan Franken, mannermainen jokilaakso, 200 - 250 metrin korkeudella merenpinnasta.

Valmistus

Kypsytys ruostumattomissa terässammioissa, ikääntymispotentiaali 3 - 4 vuotta.

Väri

Vaalean keltainen

Tuoksu

Puhtaan hedelmäinen, mineraalinen ja hennosti yrttinen

Maku

Hedelmäinen maku on kuiva, keskitäyteläinen, ja herkän mineraalinen. Hedelmäisyyttä tukee runsas ja pirteä hapokkuus, joka tekee kokonaisuudesta eloisan. Tasapainoisessa jälkimaussa yhdistyvät vihreän omenan, päärynän sekä erilaisten yrttien aromit.

Ruokasuositus

Kala- ja kasvisruoat, parsa, villiyrtit ja artisokka

Kala
Kasvis
Maa
Saksa
Tuottaja
Weingut Am Stein
Appellaatio
Qualitätswein
Rypälelajike
Silvaner 100%
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
5,70 g/l