La Jara Organic Prosecco Brut

“La Jara” on veneton murretta ja tarkoittaa soraa. Näillä kivisillä ja paikoin kalkkipitoisilla viljelysmailla Coneglianon ja Valdobbiadenen alueilla Marionin suku on viljellyt rypäleitä jo vuodesta 1891. Maaperä on suotuisa erityisesti glera-rypäleen viljelylle, josta valmistetaan talon upeat Proseccot. Vanhalla viinitalolla on moderni ja teknologisesti edistyksellinen viininvalmistamo. Valmistusprosessissa huolehditaan siitä, että rypäleet säilyttävät raikkautensa ja ominaislaatuisuutensa.

Kasvuympäristö

La Jaran viinitarhat sijaitsevat Coneglianon ja Valdobbiadenen kukkuloiden juurella.

Valmistus

Viinin valmistukseen käytetään orgaanisesti viljeltyjä rypäleitä. Se valmistetaan ns. Charmat -menetelmällä, jossa ensimmäinen käyminen tapahtuu tankeissa 16 - 18 asteen lämpötilassa noin kymmenen päivän ajan ja toinen käyminen suurissa painesäiliöissä 45 päivän ajan.

Väri

Oljenkeltainen

Tuoksu

Tuoksu on raikkaan omenainen ja sitruunainen.

Maku

Raikas, aromaattinen maku, suutuntuma on runsas ja puhdasarominen

Ruokasuositus

Vähärasvaiset kalaruoat, sushi, sashimi, äyriäiset.

Luomu
Vihreä valinta
Äyriäiset
Kala
Maa
Italia
Tuottaja
La Jara
Appellaatio
DOC Prosecco
Rypälelajike
Glera
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
9,00 g/l
Happopitoisuus
5,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
La Jara Organic Prosecco Brut