Kasvuympäristö
Viiniin käytetyt rypäleet tulevat pääosin Pajoré -nimiseltä tarhalta Treisosta sekä Serralungasta. Tarhojen maaperä on kalkkikiveä.
Valmistus
Kolme rypälelajiketta käyvät ja maseroituvat erikseen kolme viikkoa. Malolaktisen käymisen jälkeen rypäleet sekoitetaan ja viiniä kypsytetään tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan.
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Runsaan marjainen, mustikkaa, granaattiomenaa, kuivakukkia, hunajaa, kastanjaa, suolaisuutta, paahteisuutta
Maku
Kuiva, täyteläinen, harmoninen, raikkaan hapokas. Jälkimakua siivittävät kypsät silkkiset tanniinit.
Ruokasuositus
Klassiset liharuoat, paistit, pihvit, riista
Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Piemonte
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
DOP Langhe
- Rypälelajike
-
Nebbiolo, Barbera, Merlot
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Sokeripitoisuus
-
2,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,60 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l, 1,5 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Gaja Sito Moresco