Gaja Sito Moresco

Viinissä yhdistyvät Nebbiolon hienostuneisuus, Barberan pyöreä hedelmäisyys sekä Cabernet Sauvignonin mausteisuus ja Merlotin runsaus.

Viinissä yhdistyvät Nebbiolon hienostuneisuus, Barberan pyöreä hedelmäisyys sekä Merlotin runsaus. Viinin nimi tulee Pajorè-tarhan edellisen omistajan, Morescon, nimestä. Gaja osti tarhan vuonna 1979. 

 

Kasvuympäristö

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat pääsosin Pajoré nimiseltä tarhalta Treisosta sekä Serralungasta. Tarhojen maaperä on pääosin kalkkikiveä.

Valmistus

Kolme rypälelajiketta käyvät ja maseroituvat erikseen kolme viikkoa. Malolaktisen käymisen jälkeen rypäleet sekoitetaan ja viiniä kypsytetään tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan.

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Runsaan marjainen, mustikkaa, granaattiomenaa, kuivakukkia, hunajaa, kastanjaa, suolaisuutta, paahteisuutta

Maku

Kuiva, täyteläinen, harmooninen, raikkaan hapokas. Jälkimakua siivittävät kypsät silkkiset tanniinit.

Ruokasuositus

Klassiset liharuoat, paistit, pihvit, riista

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
Langhe DOP
Rypälelajike
Nebbiolo, Barbera, Merlot
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
5,60 g/l
Pullokoko
0,75 l, 1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Gaja Sito Moresco