Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat kahdelta tarhalta, La Morrasta ja Serralungasta. Maaperä molemmilla tarhoilla on pääosin kalkkipitoista savea ja tarhat sijaitsevat 990 ja 1500 metrin korkeudessa.
Valmistus
Eri tarhojen rypäleet valikoidaan, käytetään ja kypsytetään erikseen. Ensimmäinen kypsytys tammitynnyreissä kestää 12 kuukautta. Tämän jälkeen eri tarhojen viinit sekoitetaan ja viiniä kypsytetään jälleen tammessa, mutta tällä kertaa 18 kuukautta. Lopuksi viini pullotetaan ja viedään viinikellariin lepäämään ennen myyntiinlaskua.
Väri
Intensiivisen rubiinin punainen
Tuoksu
Tummat marjat, orvokki, balsamico, nahka, ruusu ja valkopippuri
Maku
Kuiva, täyteläinen, miellyttävän hapokas, silkkisen tanniininen ja pitkä
Ruokasuositus
Liharuoat, etenkin lammas, sekä sienet, kerma ja kovat juustot.
Gluteeniton
Juusto
Lammas
Liha
Nauta
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Piemonte
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
DOCG Barolo
- Rypälelajike
-
100% Nebbiolo
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Happopitoisuus
-
5,90 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti