Kasvuympäristö
Rypäleet viiniin tulevat 14 eri tarhalta Barbarescon kylästä. Viinitarhat sijaitsevat 250 - 330 metrin korkeudessa ja kattavat yhteensä 21,4 hehtaaria. Köynnökset ovat keskimäärin 40 vuotta vanhoja.
Valmistus
Eri tarhoilta tulevat rypäleet valikoidaan huolella ja ne maseroidaan ja käytetään erikseen. Tämän jälkeen viinejä kypsytetään 12 kuukauden ajan tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini sekoitetaan ja sitä kypsytetään toiset 12 kuukautta tammitynnyreissä. Lopuksi viini pullotetaan ja viedään viinikellariin lepäämään ennen myyntiinlaskua.
Väri
Intensiivinen rubiininpunainen
Tuoksu
Viinin tuoksu huumaa ruusun, lakritsan, veriappelsiinin ja makean mausteisilla sävyillä.
Maku
Maku on melko runsas ja lihaisa, mutta samalla upean elegantti viipyilevällä jälkimaulla.
Ruokasuositus
Parhaimmat liharuoat, myös hapokkaat lisukkeet, sienet, tryffeli, kerma
Gluteeniton
Juusto
Lammas
Nauta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Piemonte
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
DOCG Barbaresco
- Rypälelajike
-
100% Nebbiolo
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Happopitoisuus
-
5,30 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Gaja Barbaresco