Gaja Barbaresco

Barbaresco on yksi Italian tunnetuimmista viineistä ja valmistetaan yksinomaan Nebbiolo rypäleestä. Nebbiolo on erityisen herkkä maapeän vaikutukselle ja tämä viini tulee 14 Gajan eri viinitarhalta, tuoden esille jokaisen maaperän hienoisen vivahteen ja luoden näiden sekoituksesta hyvin monimuotoisen ja harmoonisen viinin. Jokainen Gajan Barbaresco tuo esille vuosikerran erityispiirteet ja tällä viinillä on pontiaalia pitkään kellarikypsytykseen. 

 

 

 

Kasvuympäristö

Rypäleet viiniin tulevat 14 eri tarhalta Barbarescon kylästä. Viinitarhat sijaitsevat 250-330 metrin korkeudessa ja kattavat yhteensä 21,4 hehtaaria. Köynnökset ovat keskimäärin 40 vuotta vanhoja.

Valmistus

Eri tarhoilta tulevat rypäleet valikoidaan huolella ja ne maseroidaan ja käytetään erikseen. Tämän jälkeen viinejä kypsytetään 12 kuukauden ajan tammitynnyreissä, jonka jälkeen viini sekoitetaan ja sitä kypsytetään toiset 12 kuukautta tammitynnyreissä. Lopuksi viini pullotetaan ja viedään viinikellariin lepäämään ennen myyntiinlaskua.

Väri

Intensiivinen rubiininpunainen

Tuoksu

Viinin tuoksu huumaa ruusun, lakritsan, veriappelsiinin ja makean mausteisilla sävyillä.

Maku

Maku on melko runsas ja lihaisa mutta samalla upean elegantti. Hienostuneet tanniinit ja tasapainoinen hapokkkuus tekee kokonaisuudesta monikerroksisen. Pitkässä ja viipyilevässä jälkimaussa on makeaa mausteisuutta.

Ruokasuositus

Parhaimmat liharuoat, myös hapokkaat lisukket, sienet, tryffeli, kerma

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
Barbaresco DOCG
Rypälelajike
100% Nebbiolo
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Gaja Barbaresco