Kasvuympäristö
Sorì Tildin -viinitarha sijaitsee kukkulan päällä Barbarescon kylässä. Etelään suuntautuvat tarhat koostuvat savi- ja kalkkipitoisesta merkkelimaasta. Tarha on pinta-alaltaan 3,38 hehtaaria ja viiniköynnöksen keskimääräinen ikä on 45 vuotta.
Valmistus
Nebbiolo rypäleet kerätään täysin kypsinä Sorì Tildìn -tarhalta ja valikoidaan tarkoin. Rypäleet murskataan kevyesti kellariin saapuessa ja niiden annetaan käydä sekä maseroitua noin kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen viini siirretään kypsymään tammitynnyreihin 24 kuukaudeksi ja pullotuksen jälkeen viini kypsyy vielä pulloissa kuukausia.
Väri
Tumman rubiinin punainen
Tuoksu
Runsas monimuotoinen tuoksu, jossa kirsikkaa, tummia marjoja sekä makeita hedelmiä kuten melonia, päärynää. Lisäksi yrttejä, kuten korianteria, salviaa sekä setripuuta ja mausteita
Maku
Kuiva, täyteläinen, tiivis, miellyttävän hapokas, runsaan tanniininen, pitkä
Ruokasuositus
Laadukkaat lihat sienillä, hienostuneilla yrteillä, tryffeli, kerma
Gluteeniton
Juusto
Lammas
Nauta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Piemonte
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
DOCG Barbaresco
- Rypälelajike
-
100% Nebbiolo
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Pullokoko
-
0,75 l
- Korkki
-
Luonnonkorkki