Gaja Sorì Tildìn

Viini tulee Barbarescon kylää ympäröivän kukkulan laella sijaitsevalta Sorì Tildiìn viinitarhalta, jonka köynnökset ovat 45 vuotta vanhoja. Paikallisessa murteessa Sorì viittaa etelään päin olevaan rinteeseen, kun taas Tildin viittaa Angelo Gajan isoäitiin.

Gaja on erityisen tunnettu Barbarescoista. Angelo Gaja on ollut tienraivaaja Piemonten alueella ja nostanut alueen viinit maailmanmaineeseen uusien tekniikoiden ja nykyaikaisten välineiden avustuksella. Angelo matkusti paljon, tutustuen viineihin ja viininvalmistukseen ympäri maailmaa. Agelon toimesta viinitarhoille istutettiin kansainvälisiä lajikkeita ja ostettiin tammitynnyreitä Ranskasta. Tämä kaikki kauhistutti perinteisiä Piemontelaisia, mutta näillä uudistuksilla Gajasta on tullut yksi maailman tunnetuimmista laatuviinien valmistajista.  

Kasvuympäristö

Sorì Tildin -viinitarha sijaitsee kukkulan päällä Barbarescon kylässä. Etelään suuntautuvat tarhat koostuvat savi- ja kalkkipitoisesta merkkelimaasta. Tarha on pinta-alaltaan 3,38 hehtaaria ja viiniköynnöksen keskimääräinen ikä on 45 vuotta.

Valmistus

Nebbiolo rypäleet kerätään täysin kypsinä Sorì Tildìn -tarhalta ja valikoidaan tarkoin. Rypäleet murskataan kevyesti kellariin saapuessa ja niiden annetaan käydä sekä maseroitua noin kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen viini siirretään kypsymään tammitynnyreihin 24 kuukaudeksi ja pullotuksen jälkeen viini kypsyy vielä pulloissa kuukausia.

Väri

Tumman rubiinin punainen

Tuoksu

Runsas monimuotoinen tuoksu, jossa kirsikkaa, tummia marjoja sekä makeita hedelmiä kuten melonia, päärynää. Lisäksi yrttejä, kuten korianteria, salviaa sekä setripuuta ja mausteita

Maku

Kuiva, täyteläinen, tiivis, miellyttävän hapokas, runsaan tanniininen, pitkä

Ruokasuositus

Laadukkaat lihat sienillä, hienostuneilla yrteillä, tryffeli, kerma

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
Barbaresco DOCG
Rypälelajike
100% Nebbiolo
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti