Vintage Tunina

Historiallinen, elegantti ja intensiivinen valkoviini

Jermann on arvostettu ja palkittu italialainen luomuviinituottaja. Jermannilla kiinnitetään erityistä huomiota biologiseen monimuotoisuuteen (biodiversiteetti), joka on ollut yksi tärkeimmistä tavoitteista toiminnan alusta asti. Sitoutuminen kestävään kehitykseen ja ympäristön suojelemiseen ovat arvokas perintö tuleville sukupolville.

Tämän viinin ensimmäinen vuosikerta on vuodelta 1973, mutta Vintage Tunina julkaistiin vasta vuonna 1975. Historiallinen Vintage Tunina koostuu sekoituksesta Ronco del Fortinon 16 hehtaarin alueen parhaita rypäleitä, jotka on korjattu myöhään, vuodesta riippuen, noin kaksi viikkoa normaalin sadonkorjuun jälkeen. Viini on omistettu viinitarhan ensimmäiselle omistajalle, naiselle nimeltään Tunina (Antonian lempinimi), joka oli ennen venetsialaisen perheen taloudenhoitaja, Casanovan köyhin rakastaja.

Vuosikerta 1997 voitti Gambero Rosson Vuoden Viini -palkinnon 28. marraskuuta 1999. Samana päivänä syntyi Silvio Jermannin tytär, jolle annettiin nimi Sylvia Tunina. Lopulta vuosikerta 1998 voitti A.I.S.:n Viini-Oscarin (Associazione Italiana Sommelier). Vuonna 2003 vieraillessaan Monrealen luostarissa Palermossa, arabi-normannilaisen arkkitehtuurin sisustuksen inspiroimana, rikastutti Silvio etikettiä kreikkalaisella nauhalla kuusikulmion ympärillä.

Lopuksi lainaamme Cesare Pillonin artikkelia, joka ilmestyi "Civiltà del Beressä" lokakuussa 2000. "Poikkeuksellinen Vintage Tunina on monista syistä. Kukaan ei ole tähän mennessä tajunnut sitä, mutta se on ainutlaatuinen meditaatioviini. Ei siinä mielessä, että viiniä juodaan meditoimalla, vaan aktiivisessa mielessä; se on viini, joka saa meditoimaan." 

Kasvuympäristö

Luonteikkaat korkeat koillis- ja kaakkoispuoleiset rinteet. Liuskeinen kalkki- ja hiekkakivi, joka maaperätyyppinä juontaa juurensa ns. eoseeniselle geologiselle aikakaudelle.

Väri

Kirkas oljenkeltainen kultaisilla heijastuksilla

Tuoksu

Intensiivinen, leveä, erittäin elegantti, hunajainen ja kukkainen

Maku

Kuiva, pehmeä, tasapainoinen ja poikkeuksellisen pitkäkestoinen täyteläisyydestään johtuen

Ruokasuositus

Alkuruoat, tryffeli, kala- ja siipikarja. Sopii mainiosti esimerkiksi parmesaanijuustolla ja artisokalla täytetyn tuoreen lohen kanssa. (Daniele Cernilli)

Aperitiivi
Juusto
Kala
Riista
Maa
Italia
Tuottaja
Jermann SRL
Appellaatio
IGT VENEZIA GIULIA
Rypälelajike
25% CHARDONNAY, 25% SAUVIGNON, 23% RIBOLLA GIALLA, 22% MALVASIA, 5% ANOTHER WHITE LOCAL GRAPE
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
4,00 g/l
Happopitoisuus
5,90 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Ravintolamyynti