Kasvuympäristö
Sorì San Lorenzo-tarha sijaitsee lähellä Barbarescon vanhaa keskustaa. Etelään päin oleva tarha on kooltaan 3,4 hehtaaria ja sijaitsee 250 metrin korkeudessa. Köynnökset ovat keskimäärin 50 vuotta vanhoja. Maaperän on saven ja kalkkikiven sekoitusta.
Valmistus
Viiniin valitaan vain parhaat rypäleet. Kellarissa viini käy ja maseroituu kuorien kanssa noin kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen viini siirretään tammitynnyreihin kypsymään kahdeksi vuodeksi..
Väri
Tumman rubiinin punainen
Tuoksu
Kirsikkaa, mansikkaa, karhunvatukkaa, granaattiomenaa, yrttejä, eksoottisia mausteita
Maku
Kuiva, erittäin täyteläinen ja tiivis, miellyttävän hapokas ja ryhdikkään tanniininen, pitkä
Ruokasuositus
Voimakkaat liharuoat, lammas, sienet, tryffeli, kerma
Gluteeniton
Juusto
Lammas
Nauta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Piemonte
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
DOCG Barbaresco
- Rypälelajike
-
100% Nebbiolo
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Pullokoko
-
0,75 l
- Korkki
-
Luonnonkorkki