Gaja Sorì San Lorenzo

2016 vuosikerta on saanut 98 pistettä Robert Parkerilta, Wine Enthusiast lehdeltä ja Vinous Antonio Gallonilta.

Sorì San Lorenzo on Gajan viidestä tarhaviinistä voimakkain ja maskuliinisin sekä myös poikkeuksellisen tiivis ja täyteläinen. Piemonten murteella Sorì tarkoittaa etelärinnettä ja San Lorenzo on pyhimys, joka suojelee Alban Katedraalia. Kyseinen tarha oli kirkon omistuksessa vuoteen 1964 saakka kunnes Gaja osti sen.

Gaja on erityisen tunnettu Baroloista ja Barbarescoista. Angelo Gaja on ollut tienraivaaja Piemonten alueella ja nostanut alueen viinit maailmanmaineeseen uusien tekniikoiden ja nykyaikaisten välineiden avustuksella. Angelo matkusti paljon, tutustuen viineihin ja viininvalmistukseen ympäri maailmaa. Matkoiltaan hän sai hyviä ideoita, aina kontrolloidusta viinin käymisestä ranskalaisten tammitynnyreden hankintaan, ja alkoi toteuttaa niitä. Tämä kaikki ravisutti perinteisiä Piemontelaisia, mutta näillä uudistuksilla Gajasta on tullut yksi maailman tunnetuimmista laatuviinien valmistajista. 

 

 

Kasvuympäristö

Sorì San Lorenzo-tarha sijaitsee lähellä Barbarescon vanhaa keskustaa. Etelään päin oleva tarha on kooltaan 3,4 hehtaaria ja sijaitsee 250 metrin korkeudessa. Köynnökset ovat keskimäärin 50 vuotta vanhoja. Maaperän on saven ja kalkkikiven sekoitusta.

Valmistus

Viiniin valitaan vain parhaat rypäleet. Kellarissa viini käy ja maseroituu kuorien kanssa noin kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen viini siirretään tammitynnyreihin kypsymään kahdeksi vuodeksi..

Väri

Tumman rubiinin punainen

Tuoksu

Kirsikkaa, mansikkaa, karhunvatukkaa, granaattiomenaa, yrttejä, eksoottisia mausteita

Maku

Kuiva, erittäin täyteläinen ja tiivis, miellyttävän hapokas ja ryhdikkään tanniininen, pitkä

Ruokasuositus

Voimakkaat liharuoat, lammas, sienet, tryffeli, kerma

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
Barbaresco DOCG
Rypälelajike
100% Nebbiolo
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti