Qui l’eût Cru?

Herkullinen, raikas ja herkkä oranssiviini

Pieni Bergheimin kylä Alsacessa paljastaa luonnon salaisuudet luoden täydellisen appelsiinisen oranssiviinin. Gustave Lorentz on aina ollut innokas omaksumaan uusia löytöjä ja pyrkinyt tuomaan niitä kekseliäästi ja luonteikkaasti esiin viini olemuksessa. Huolimatta kaoottisista 2021 vuosikerran sääolosuhteista, viininviljelyn ammattilaiset onnistuivat turvaamaan kylmältä viiniköynnöksiin hieman liian aikaisin puhjenneet silmut. Kevään ja kesän äärimmäisten vaikeiden sateisten ja lämpimien olosuhteiden jälkeen loppuvuosi oli suotuisa ja sadonkorjuu onnistui yli odotusten. Qui l’eût Cru? tarjoilee nyt ainutlaatuisen pienen vuosikerran tuorean ja aromaattisen, erittäin houkuttelevan ja miellyttävän viinin.

Kasvuympäristö

Alsace. Savesta ja kalkkikivestä koostuva maaperä.

Valmistus

Huolellinen sadonkorjuu, rypäleiden hidas maserointi, 2 kuukauden alkoholikäyminen ja viininvalmistuksen täydellinen hallinta ilman hiivan tai sulfiittien lisäämistä. Kestää ikääntymistä 2-3 vuotta.

Väri

Herkkä pastellinoranssi

Tuoksu

Herkkiä kukkaisia tuoksuja, ruusun terälehtiä ja akaasiahunajaa sekä hiven mausteisuutta. Aistittavissa myös hentoa lakritsia ja anista.

Maku

Raikas ja tiukka suutuntuma. Maussa mandariinin kuoren aromeja, hentoa mausteisuutta ja suolaisuutta käymishiivojen antaessa viinille lopulta pehmeän briossimaisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Runsaasti maustetut esimerkiksi aasialaisen keittiön antimet ja tuliset ruoat.

Aasialainen
Kana
Kasvis
Maa
Ranska
Alue
Alsace
Tuottaja
Gustave Lorentz
Appellaatio
AOC Alsace
Rypälelajike
54% Sylvaner, 40% Gewurztraminer, 6% Pinot Gris
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
0,29 g/l
Happopitoisuus
3,81 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti