Gaja Darmagi

Nimi Darmagi tarkoittaa "mikä sääli" ja nämä kuuluisat sanat lausui Angelo Gajan isä, Giovanni tarhan laidalla Angelon isuttaessa Cabernet Sauvingnon-köynnöksiä Nebbiolo-köynnösten tilalle. Angelo halusi todistaa, että Langhen alue tuottaa erinomaisia viinejä myös kansainvälisistä lajikkeista. 

Gaja on erityisen tunnettu Baroloista ja Barbarescoista. Angelo Gaja on ollut tienraivaaja Piemonten alueella ja nostanut alueen viinit maailmanmaineeseen uusien tekniikoiden ja nykyaikaisten välineiden avustuksella. Angelo matkusti paljon, tutustuen viineihin ja viininvalmistukseen ympäri maailmaa. Matkoiltaan hän sai hyviä ideoita, joita alettiin kokeilemaan viinitarhoilla ja -kellareissa. Angelo sai paljon uudistuksia aikaan Gajalla; tuotantoa pudotettiin puoleen entisestä ja laatu parani, viineissä käytettiin vain omien viinitarhojen rypäleitä, käyminen siirtyi lämpökontrolloituihin terästankkeihin ja malolaktistakäymistä alettiin kontrolloida, sekä kaiken kukkuraksi istutettiin kansainvälisiä lajikkeita tarhoille ja ostettiin tammitynnyreitä Ranskasta. Tämä kaikki kauhistutti perinteisiä Piemontelaisia, mutta näillä uudistuksilla Gajasta on tullut yksi maailman tunnetuimmista laatuviinien valmistajista. 

 

 

Kasvuympäristö

Darmagi-viinitarha sijaitsee etelärinteellä Barbarescon kylässä noin 280 metrin korkeudessa ja on kooltaan 2,8 hehtaaria.

Valmistus

Nebbiolo rypäleet kerätään huolella Darmagin viinitarhalta ja toinen valikoiminen tapahtuu kellariin tullessa. Rypäleet murskataan hellävaroen, jonka jälkeen ne maseroidaan ja käytetään viiniksi kolmen viikon ajan. Tätä seuraa kahden vuoden kypsytys tammitynnyreissä.

Väri

Miltei mustanpunainen

Tuoksu

Mustaherukkaa, paprikaa, mustapippuria, neilikkaa, lakritsia, orvokkia

Maku

Kuiva, erittäin ryhdikäs ja täyteläinen sekä tiivis, hienostuneet runsaat tanniinit sekä pitkä jälkimaku

Ruokasuositus

Voimaa vaativat liharuoat, kuten riista ja lammas.

Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
Langhe DOC
Rypälelajike
100% Cabernet Sauvignon
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti