Kasvuympäristö
Pieni määrä rypäleitä Rennina- ja Sugarille -viinitarhoilta sekoitetaan Torrenierilta, Montalcinon pohjoispuolelta tulevien rypäleiden kanssa. Maaperä Torrenierillä on saven ja hiekan sekoitusta, kun taas Rennina ja Sugarlille ovat pääosin saven ja kalkin sekoitusta.
Valmistus
Kolmelta eri tarhalta poimitut rypäleet valikoidaan tarkasti sekä käytetään ja maseroidaan erikseen noin 3 viikon ajan. Kahden vuoden tammikypsytyksen jälkeen viinit sekoitetaan keskenään ja viini kypsyy edelleen vielä puolen vuoden ajan betonitankeissa ennen pullotusta.
Väri
Syvän rubiininpunainen
Tuoksu
Runsas ja moniulotteinen tuoksu, jossa kirsikkaa, yrttejä, kukkia, katajanmarjaa
Maku
Runsas ja täyteläinen viini, jossa miellyttävä tanniinisuus ja tuntuva hapokkuus. Pitkä ja pureksittava jälkimaku.
Ruokasuositus
Sopii loistavasti hyvin haudutetun hirvipaistin kanssa. Yleisesti liharuoat, riista, kovat juustot ja nautiskeluun.
Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
DOCG Brunello di Montalcino
- Rypälelajike
-
100% Sangiovese
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Happopitoisuus
-
5,40 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti