Gaja Vistamare

Toscanan rannikolta tuleva upea merellinen viini, jossa Vermentinon yrttisyys sekä raikkaus yhdistyvät Viognierin runsauteen ja Fianon kukkaisuuteen, jättäen suuhun miellyttävän, aavistuksen mineraalisen maun. Nimi Vistamare (merinäköala) muistuttaa iloisuuden tunnetta, mikä on tyypillistä aurinkoisina päivinä Italian rannikolla. Nimi on ironisesti lainattu kiinteistömaailmasta, jossa merinäköala mainitaan ylivertaisena lisäarvona, luksuksena.

Kasvuympäristö

Vistameren tarhat sijaitsevat Toscanan rannikolla lähellä Bolgheria. Ne nauttivat merillisestä ja suolapitoisesta ilmastosta ja suuresta valon määrästä.

Valmistus

Rypälelajikkeet valikoidaan huolella Vistamaren viintarhoilta ja ne käytetään erikseen, osa terästankeissa ja osa tammitynnyreissä. Tämän jälkeen Vermentio ja fiano kypsytetään 6 kuukautta teräksessä ja Viognier tammitynnyreissä, jonka jälkeen viinit sekoitetaan keskenään.

Väri

Vaalean kullankeltainen

Tuoksu

Tuoksu on monimuotoinen ja kerroksellinen, jossa persikkaa, aprikoosia, karviaista, jasminiinia, salviaa, mineraalisuutta, hunajaa

Maku

Kuiva mutta runsaan hedelmäinen, keskihapokas, pyöreä ja trooppisten hedelmien sekä mineraalisuuden sävyttämä jälkimaku.

Ruokasuositus

Erinomainen merenelävien seuraan tai vaalealle lihalle. Viinin kanssa sopivat myös rasvaiset(kin) kalat, runsaat salaatit ja keitot.

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
Toscana IGT
Rypälelajike
Vermentino, Viognier, Fiano
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti