Gaja Magari

Elegantti toscanalainen bordeaux-blendi Bolgherin monimuotoisesta maaperästä. Magari on italian kielen sana, jolla on useampi merkitys: jos se olisi totta..!, ehkä..!. Gajan perhe osti Ca'Marcanda viinitilan Toscanasta vuonna 1996. Se oli pitkän neuvotteluprosessi ja viinitila sai nimensä siitä; Ca´Marcanda tarkoittaa loputonta neuvottelua. Viinitalo ja tarhat sijaitsevat Bolgherissa, Castagneto Carduccissa, lähellä Toscanan rannikkoa. Tarhat ovat yhteensä noin 120 hehtaaria ja tuottavat lähinnä kansainvälisiä ryplälelajikkeita, kuten Merlot, Cabernet Sauvingon, ja Cabernet Franc. 

Kasvuympäristö

Viinitarhat sijaitsevat Bolgherissa kahdessa hyvin erityyppisessä maaperässä: tummassa maaperässä, jossa on runsaasti kalkkia ja savea, sekä valkoisessa maaperässä, joka on täynnä kalkkikiveä, savea ja soraa.

Valmistus

Kolme eri rypälelajiketta on käytetty ja maseroitu erikseen noin 15 päivän ajan. Vuoden tammitynnyri kypsytyksen jälkeen viinit sekoitetaan keskenään ja pullotetaan. Viini kypsyy vielä pulloissa useita kuukausia ennen myyntiinlaskua.

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Kirsikkaa, karhunvatukkaa, lakritsia, eukalyptusta, pippuria, mäntyä

Maku

Täyteläinen, kuiva, tiiviin hedelmäinen, keskihapokas, pehmeän tanniininen

Ruokasuositus

Kovat juustot, sekä tummat että vaaleat liharuoat.

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
Bolgheri DOC
Rypälelajike
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti