Kasvuympäristö
Maaperä on tyypillistä Bolgherin alueen ns. valkoista maaperää, jossa on runsaasti kalkkikiveä, soraa ja hieman savea.
Valmistus
Kaksi rypälelajiketta käytetään ja maseroidaan erikseen 15 päivän ajan. Tämän jälkeen viinit kypsytetään erikseen tammitynnyreissä noin 18 kuukauden ajan, jonka jälkeen ne sekoitetaan ja kypsytetään vähintään 12 kuukautta pullossa.
Väri
Syvähkö purppuran-rubiininpunainen
Tuoksu
Runsaassa tuoksussa tummat marjat sekoittuvat balsamicoon, lakritsiin, orvokkeihin ja yrtteihin
Maku
Täyteläinen, tyylikäs ja voimakas, tukeva rakenne ja elinvoimainen hapokkuus. Runsaat tanniinit, pitkä ja monikerroksinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Vahvat liharuoat, riista ja kovat juustot.
Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
DOC Bolgheri
- Rypälelajike
-
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
- Alkoholipitoisuus
-
13,50 %
- Sokeripitoisuus
-
1,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,80 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l, 1,5 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti