Azurmendin perhe, Eneko ja hänen setänsä Gorka, joka pyörittää yhtä Espanjan kuuluisinta kolmen Michelin -tähden ravintolaa Baskimaassa, perustivat vuonna 2005 Gorka Izagirre -viinitilan ravintolansa yhteyteen. He omistavat yhteensä 40 hehtaaria baskimaan jyrkiltä rinteiltä Atlantin läheisyydessä.
Alueella on lämmin ja kostea Atlantin ilmasto. Tarhat sijaitsevat korkeilla ja jyrkillä rinteillä, joissa ne saavat nauttia maksimaalisesta määrästä aurinkoa sekä viilentävistä sumuista.
Viinistä puolet, Hondarrabi Zerratia kypsyy hiivasakan päällä noin kolme kuukautta, mikä tuo viiniin runsautta ja makuun pituutta.
Vihreään taittuva vaalean keltainen
Runsaan hedelmäinen jossa mm. persikkaa, greippiä, nokkosta, fenkolin siemeniä
Maku on kuiva, melko runsas ja lavea, jossa kypsää hedelmäisyyttä tukee hento mausteisuus, kukkaisuus ja pirteä hapokkuus.
Viini sopii erityisesti mereneläville ja kalalle. Perinteisesti se yhdistetään tapasten tai pintxosten kanssa.