Château de Nalys Châteauneuf-du-Pape Rouge

Château de Nalys sijaitsee Châteauneuf-du-Papen sydämessä, Papal Palacen vastapäätä. Noin 60 hehtaarin tila muodostuu kolmesta samankokoisesta palstasta, joilla jokaisella on oman terroirinsa; "Nalys", jonka maaperä on punaista hiekkakiveä, "Bois Sénéchal" ja "La Crau" joiden alluviaaliset maaperät ovat pikkukivien ("galets") peittämiä. Aina 1500-luvulta lähtien, tilalla on viljelty 13 rypälelajiketta, Grenachen ollessa pääroolissa. Juuri tämä monimuotoisuus, niin terroirin kuin rypäleiden suhteen, sai Guigalin ihastumaan tähän historialliseen tilaan ensi silmäyksellä. Tilan nimeä kantava viini tulee "La Crau" tarhalta ja ilmentää intensiivistä, voimakasta ja hienostunutta Châteauneuf-du-Papen tyyliä.

Kasvuympäristö

Château de Nalysin tila muodostuu kolmesta samankokoisesta palstasta, joilla jokaisella on oma terroirinsa; "Nalys", jonka maaperä on punaista hiekkakiveä, sekä "Bois Sénéchal" ja "La Crau" joiden alluviaaliset maaperät ovat pikkukivien ("galets") peittämiä. Ilmasto on välimerellinen, melko leudot talvet ja kuumat kesät.

Valmistus

Rypäleet poimitaan ja lajitellaan käsin, jonka jälkeen alkoholikäyminen tapahtuu puutynnyreissä. Viiniä kypsytetään 18 kuukautta (noin kolmasosa viinistä kypsyy tammessa, sekä pienissä (barrique) että isoissa tynnyreissä)

Väri

Syvä, tumman punainen

Tuoksu

Runsas ja aromaattinen, tummia punaisia marjoja, mausteita, nahkaa, tummaa suklaata

Maku

Täyteläinen ja intensiivinen maku, jossa yhdistyvät silkkiset tanniinit ja runsas mausteisuus. Pitkässä ja upean kerrostuneessa jälkimaussa tummaa marjaa, suklaata, pippurisuutta sekä lihaisuutta.

Ruokasuositus

Riista, punainen liha, kovat juustot

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AOP Châteauneuf-du-Pape
Rypälelajike
Syrah Grenache Noir Mourvèdre (Counoise, Vacarèse)
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
0,90 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
E. Guigal Château de Nalys Châteauneuf-du-Pape Rouge