E. Guigal Hermitage Rouge

Muheva, tyylikkään elegantti makumaailma

Legendaarisen Hermitagen kukkulan neljältä eri palstalta tuleva konsentroitunut, upean tanniinen ja mineraalinen viini, jonka kypsytyspotentiaali on erinomainen. Hermitage on Rhônen alueista kuuluisimpia ja on kooltaan hyvin pieni, vain 140 hehtaaria. Guigalin tie yhdeksi Rhônen merkittävimmistä viinitaloista on pitänyt sisällään ennen kaikkea valtavan määrän työtä mutta myös kauaskatseisuutta ja hippusen onnea. Guigalin merkitys alueella on valtaisa, ja mm. Wine Spectator tituleeraa Marcel Guigalia koko Rhônen vaikutusvaltaisimmaksi viiniviljelijäksi.

 

Kasvuympäristö

Hermitage kukkula "istuu" graniitin päällä mutta pintakerroksen maaperä on sekoitus kalkkikiveä, savea ja hiesua. Etelään päin olevat rinteet nauttivat lämpimästä auringonpaisteesta ja ovat suojassa pohjoisilta kylmiltä tuulilta, mikä vaikuttaa erityisesti rypäleiden laatuun.

Valmistus

Lämpökontrolloitu alkoholikäyminen ja neljän viikon maserointi jonka jälkeen 36 kuukauden kypsytys pienissä tammitynnyreissä, joista puolet on uusia.

Väri

Syvä tummanpunainen

Tuoksu

Runsas ja muheva tuoksu, jossa mausteita, yrttisyyttä, nahkaa ja mustaherukkaa

Maku

Täyteläinen ja melko voimakas ja konsentroitunut viini, jonka muheva mutta tyylikkään elegantti makumaailma on mausteisuuden ja paahteisuuden sävyttämä. Tuntuvat mutta kypsät tanniinit tuovat hyvää ryhtiä. Pitkässä ja monivivahteisessa jälkimaussa maistuvat pippuri, savu, mineraaliset ja maanläheiset sävyt sekä lihaisat aromit.

Ruokasuositus

Riista, liharuoat, juustot

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AOP Hermitage
Rypälelajike
100 % Syrah
Alkoholipitoisuus
15,00 %
Sokeripitoisuus
0,80 g/l
Happopitoisuus
5,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
E. Guigal Hermitage