Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat eri tarhoilta Etelä-Rhônesta, maaperä vaihtelee tarhoittain, kalkkikivestä graniittiin, köynnökset ovat noin 25 vuotta vanhoja.
Valmistus
Käyminen tapahtuu lämpökontrolloiduissa terästankeissa, minkä jälkeen viiniä kypsytetään ruostumattomissa terästankeissa noin yhdeksän kuukauden ajan.
Väri
Kullankeltainen, kirkas ja kuulas väri.
Tuoksu
Runsas tuoksu, jossa Viognierille tyypillisiä aromeja; valkoisia kukkia, aprikoosia, akaasiaa ja valkoista persikkaa.
Maku
Kuiva, melko täyteläinen ja runsas maku, jonka jälkimaussa aistittavissa tuoksun aromeja, kukkaisuutta ja valkoista persikkaa. Suutuntumaltaan hienostuneen kerrostunut ja hieman öljyisä.
Ruokasuositus
Erinomainen viini Välimerelliselle keittiölle, jossa on käytetty oliiviöljyä, valkosipulia ja yrttejä. Myös kalaruoille, äyriäisille, vaalealle lihalle ja runsaille salaateille.
- Maa
-
Ranska
- Tuottaja
-
E. Guigal
- Appellaatio
-
AOP Côtes-du-Rhône
- Rypälelajike
-
60% Viognier, 15% Roussanne, 10% Marsanne, 8 % Clairette, 5% Bourboulenc, 2% Grenache blanc
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Sokeripitoisuus
-
0,00 g/l
- Happopitoisuus
-
2,96 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
E. Guigal Côtes-du-Rhône Blanc