E. Guigal Côte-Rôtie "Château d'Ampuis"

Klassista eleganssia

Tämä on Côte-Rôtien seitsemältä valikoidulta tarhalta tuleva roteva ja voimakas mutta samalla elegantti ja hienostuneen mineraalinen viini, joka upean tanniinirakenteensa ansiosta omaa erinomaisen kypsytyspotentiaalin. Guigalin perhe kunnosti 100 hengen voimin 15 vuoden ajan hankkimaansa 1000-luvulta peräsin olevaa Ampuisin linnaa, joka toimi alueen ja kylän symbolina. Perhe päätti antaa tälle erityiselle viinille heille niin merkityksellisen paikan nimen "Château d'Ampuis", toiveenaan ilmentää potentiaalia mitä viinialueella ja kylällä oli tarjota. 

 

 

 

 

Kasvuympäristö

Tämä tyylikäs, tumman marjaisa viini on valmistettu Guigalin tarhojen seitsemästä poikkeuksellistesta sijainnista, Le Clos "Côte Blonde", La Garde "Côte Blonde", La Grande Plantée "Côte Blonde", La Pommière "Côte Brune", Le Pavillon Rouge "Côte Brune", Le Moulin "Côte Brune" ja La Viria "Côte Brune. Nämä 50 vuotiaat köynnökset on kasvatettu alunperin 1500 luvulla!

Valmistus

Lämpökontrolloitu käyminen, kuukauden pituinen maserointi. Kypsytys kolme vuotta lähinnä uusissa tammitynnyreissä.

Väri

Syvän punainen, häivähdys malvaa.

Tuoksu

Runsaassa ja tiiviissä tuoksussa on mausteisuutta, tummia marjoja, hienostunutta tammea.

Maku

Tiiviissä ja tummien marjojen ja mausteisuuden sävyttämässä rotevassa maussa on upeita kerroksia mineraalisuutta ja kypsää tanniinisuutta. Erinomainen viini riistalle ja runsaille liharuoille.

Ruokasuositus

Riista-ja liharuoat, kypsytetyt juustot.

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AOP Côte-Rôtie
Rypälelajike
Syrah 93%, Viognier 7%
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
3,80 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti