E. Guigal Condrieu "La Doriane"

E. Guigalin menestykseen ovat vaikuttaneet useat eri tekijät. Merkittävimpinä voidaan pitää Guigalin tuottajaperheen sinnikästä omistautumista premium-viinien tuottamiseen – ja rohkeuteen tehdä asioita toisin kuin muut. Se, mikä tekee yrityksestä erityisen poikkeuksellisen, on aikajänne, jossa E. Guigal on onnistunut nousemaan maailman arvostetuimpien viinitalojen joukkoon. Kaikki on nimittäin tapahtunut käytännössä vain yhden sukupolven aikana.

Étienne Guigal perusti nimeään kantavan viinitalon Ampuis’n  kylään, Côte Rôtien alueelle Pohjois-Rhôneen vuonna 1946. Viisitoista vuotta Étienne työskenteli tarhoilla ja kellareissa, kunnes hän yllättäen sokeutui. Marcel Guigal, Étiennen poika, oli tuolloin vain 17 vuotias ja joutui ottamaan perheyhtiön ohjakset käsiinsä. Marcel päätti ryhtyä merkittäviin uudistuksiin 1960-luvulla, joista merkittävimpiä oli uuden tammen käyttöönotto viininvalmistuksessa ja viinien poikkeuksellisen pitkä, 3-4 vuoden kypsytysaika niissä. 

Guigalilla on ollut merkittävä rooli Condrieun viinien elvyttämisessä. Tämä viideltä eri rinnepalstalta tuleva La Doriane viini on yksi Ranskan kuuluisimmista valkoviineistä.

Kasvuympäristö

Viini on sekoitus rypäleitä Condrieun viideltä eri rinnetarhalta. Maaperä on graniittia ja päällikerros on sekoitus kalkkea ja hiekkakiveä

Valmistus

Kypsytys 12 kuukautta uusissa tammitynnyreissä. Malolaktinen käyminen

Väri

Kuulas, runsas vaalean keltainen väri

Tuoksu

Lähes huumaava tuoksu on tulvillaan kukkaisuutta, valkoista persikkaa, viikunaa ja hennosti hunajaa. Taustalla myös bitteriä ja mantelin sävyjä.

Maku

Melko täyteläinen ja runsas maku on suutuntumaltaan hieman öljyisä ja aromeiltaan upean kerrostunut ja mineraalinen. Maku toistaa tuoksun aromeja ja valloittava jälkimaku on vivahteikas, hieman paahteinen ja konsentroitunut.

Ruokasuositus

Runsaat kalaruoat, äyriäiset, vaalea liha, tryffeli

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AOP Condrieu
Rypälelajike
100 % Viognier
Alkoholipitoisuus
15,50 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
2,90 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti