Albet I Noya Xarello Fanio

Luonteikas luomuxarello akaasiatynnyristä

Kompleksinen ja luonteikas, yhden tarhan Xarello on kypsynyt osittain akaasiatynnyreissä ja osittain ovaaleissa betonitankeissa. El Fanion tarha on kivikkoista maaperää, ja köynnösten juuret pureutuvat syvälle maaperään. Viinin aromimaailma ilmentää sen kasvuympäristöä: timjamin ja rosmariinin voi arvata kasvavan köynnösten ympärillä. 

Kasvuympäristö

El Fanio tarha sijaitsee Penedesissä, Ordalin vuoristoisissa maisemissa 300 metrin korkeudessa. Maaperä on kivistä, ja köynnökset kasvavat ilman sidontaa "bush vine"- tyylillä. Tarha on istutettu vuonna 1948.

Valmistus

Käsinkorjatut rypäleet. Alkoholikäyminen luonnollisilla hiivoilla, kypsytys hiivasakan päällä betonimunassa ja akaasiatynnyreissä 8 kuukauden ajan.

Väri

Lämpimän sitruunan keltainen kultaisilla vivahteilla

Tuoksu

Persoonallisessa viinissä on monta tuoksukerrosta: tarhoilta tuleva yrttisyys, villihiivojen luonteikkuus, akaasiatynnyrin aromaattisuus sekä pitkän hiivasakkakypsytyksen tuoma voimainen tai leivonnaisten pehmeys.

Maku

Kermainen suutuntuma yhdistyy kukkaisiin ja yrttisiin aromeihin. Mieleen tulevat myös appelsiininkukat ja fenkoli. Täyteläinen valkoviini, jossa raikas napakka hapokkuus,

Äyriäiset
Kala
Kana
Kasvis
Maa
Espanja
Alue
Katalonia, Penedes
Tuottaja
Albet i Noya
Appellaatio
DO Penedès
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
0,90 g/l
Happopitoisuus
5,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti