Donnafugata Mille e Una Notte

Runsas ja tummasävytteinen sisilialainen ikoniviini. Mille e Una Notte (Tuhat ja yksi yötä) on nimetty Sisilian pitkää arabihistoriaa kunnioittaen.

Sisilialaisen viinituottajan Donnafugatan ikoniviini, voimakas ja tummasävytteinen Mille e una notte on nimetty Sisilian pitkää arabihistoriaa kunnioittaen. (Mille e una notte=Tuhat ja yksi yötä). ENsimmäinen vuosikerta tätä viiniä valmistui vuonna 1995. Erinomainen lampaalle ja muille välimerelliselle runsaille ruoille.

Katso viinin esittely: https://www.youtube.com/channel/UCRISCf_lcuJ_AfRn_ICE5Bw

Kasvuympäristö

Tarhat sijaitsevat Lounais-Sisiliassa, Contessa Entellinan alueella 200-600 metrin korkeudessa. Savipitoiset rinteet ovat hyvin mineraalipitoisia, sadetta tulee harvoin, tuulta runsaasti. Lämpötilaero päivän ja yön välillä vaihtelee suuresti. Köynnökset on sidottu VSP (vertical shoot positioning)- metodilla,

Valmistus

Rypäleet poimitaan käsin, ja vain parhaat valitaan tähän viiniin. Kuorikäyminen terästankeissa 14 päivän ajan. Jokainen palsta käytetään erikseen. Viini kypsyy vielä ranskalaisissa tammitynnyreissä 14 kuukautta, jonka jälkeen vielä 36 kuukautta pullossa.

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Kypsää marjaisuutta, kirsikkaa, luumua, muskottipähkinää sekä balsamicon makeahkoa mausteisuutta

Maku

Pehmeä suutuntuma, intensiivinen maku tulvillaan tummia marjoja. Pitkä jälkimaku ja hieno tanniinirakenne.

Ruokasuositus

Karitsan kare, pappardelle al ragù, paahdetulle ja grillatulle lihalle.

Maa
Italia
Alue
Sicilia
Tuottaja
Donnafugata
Appellaatio
Sicilia DOC
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Happopitoisuus
6,20 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti