Kabir tarkoittaa arabiaksi suurta, ja viittaa viinin aromikirjoon: runsaasti kukkia, sitrushedelmiä ja trooppisuutta.
Viini tuotetaan aurinkoisella ja tuulisella Pantellerian saarella. Maaperä saarella on lähinnä hiekan ja laavan sekoitusta. Ilmasto on hyvin lämmin ja kuiva, "bush vine"- köynnökset hakeutuvat hakemaan vettä syvältä maaperästä. Köynnökset ovat hyvin vanhoja: keskimäärin 60 vuotiaita, mutta osa jopa yli satavuotiaita. Rypäleet kerätään erittäin kypsinä syyskuun kymmenen ensimmäisen päivän aikana, mistä johtuen viinillä on kauniin kullankeltainen väri ja maussa kuivattua hedelmää. Alueen tuulisuus edesauttaa rypäleiden säilymistä terveinä ja laadukkaina.
Viinin valmistuksessa käytettävä lajike Zibibbo tunnetaan myös nimellä Moscato d'Alessandria.
Kaunis kullankeltainen.
Herkullisen hedelmäinen tuoksu tulvillaan melonia, appelsiinin kuorta, ruusunlehtiä ja hunajaa.
Maultaan makea mutta samalla hyvin raikas ja sitruunainen. Jälkimaussa hunajaisia ja kukkaisia aromeja.
Erinomainen viini hedelmä- ja marjajälkiruoille, kakuille ja hedelmäsalaatille. Myös kypsille juustoille - paikalliset nauttivat tätä myös voimakkaan suolaisten anjovisten parina!