Luomukuohuva Penedèsistä
Espanjan ensimmäisen luomuviinituottajan Classic Penedès on yrttinen ja kevyen paahteinen. Rypäleet kasvavat auringon hellimillä lounaaseen viettävillä tarhoilla savi-kalkkipitoisessa maassa. 15 kuukauden kypsytys antaa viiniin kompleksisuutta.
Ordal -vuorien eteläisillä rinteillä, tunnetulla "Costes d'Ordal" alueella sijaitsevat tarhat mukailevat porrastettuja terasseja ja nauttivat sijaintinsa ansiosta optimaalisen määrän auringon säteitä. Myös vähäorgaaninen hiekasta, savesta ja kalkkikivestä koostuva maaperä on viininviljelylle erityisen otollinen, kuitenkin säilyttäen hyvin viiniköynnöksille elintärkeän kosteuden.
Rypäleet korjataan käsin, käyminen 26 päivää 15 asteen lämpötilassa, toinen käyminen pullossa 16 asteessa, "méthode champenoise". Kylmästabilointi ja kirkastus. Viini kypsyy yhteensä 15 kuukautta.
Vaaleaan kultaan vivahtava.
Omenaa, karviaista ja aavistuksen paahteinen tuoksu.
Runsas ja raikkaan hapokas. Sitruksisuutta, mineraalisuutta ja yrttisyyttä.
Loistava aperitiivina sekä äyriäisten ja vähärasvaisen kalan kumppanina.