Albet I Noya Can Vendrell organic

Luomukuohuva Penedèsistä

Espanjan ensimmäisen luomuviinituottajan Classic Penedès on yrttinen ja kevyen paahteinen. Rypäleet kasvavat auringon hellimillä lounaaseen viettävillä tarhoilla savi-kalkkipitoisessa maassa. 15 kuukauden kypsytys antaa viiniin kompleksisuutta.

Kasvuympäristö

Ordal -vuorien eteläisillä rinteillä, tunnetulla "Costes d'Ordal" alueella sijaitsevat tarhat mukailevat porrastettuja terasseja ja nauttivat sijaintinsa ansiosta optimaalisen määrän auringon säteitä. Myös vähäorgaaninen hiekasta, savesta ja kalkkikivestä koostuva maaperä on viininviljelylle erityisen otollinen, kuitenkin säilyttäen hyvin viiniköynnöksille elintärkeän kosteuden.

Valmistus

Rypäleet korjataan käsin, käyminen 26 päivää 15 asteen lämpötilassa, toinen käyminen pullossa 16 asteessa, "méthode champenoise". Kylmästabilointi ja kirkastus. Viini kypsyy yhteensä 15 kuukautta.

Väri

Vaaleaan kultaan vivahtava.

Tuoksu

Omenaa, karviaista ja aavistuksen paahteinen tuoksu.

Maku

Runsas ja raikkaan hapokas. Sitruksisuutta, mineraalisuutta ja yrttisyyttä.

Ruokasuositus

Loistava aperitiivina sekä äyriäisten ja vähärasvaisen kalan kumppanina.

Vegaaninen
Luomu
Vihreä valinta
Aperitiivi
Maa
Espanja
Alue
Katalonia, Penedes
Tuottaja
Albet i Noya
Appellaatio
DO Penedès
Rypälelajike
Xarel-lo, Parellada, Macabeo
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
9,00 g/l
Happopitoisuus
5,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Albet I Noya Can Vendrell organic