Kasvuympäristö
Mompertonen kaunis viinitarha sijaitsee Callianossa, noin 300 metrin korkeudella merenpinnasta. Maaperä on saven, kalkkikiven ja osittain hiekan sekoitusta. Barbera -rypälettä on kasvatettu Monferratossa vuosisatojen ajan, sillä maaperä ja kuumat kesät ovat erityisen suotuisat rypäleen kasvatukseen. Tämän alueen Barberat ovat hyvin harmonisia rakenteeltaan ja pehmeitä makumaailmaltaan.
Valmistus
Rypäleet käyvät alkoholikäymisen kuorien kanssa noin 7 päivän ajan, jolloin rypälemehusta tulee viiniä ja kuorista saadaan runsaasti väriä ja aromeja viiniin. Tämän jälkeen viinin annetaan käydä malolaktinen käyminen, joka pehmentää viinin voimakkaat hapot. Lopuksi viiniä kypsytetään 12 kuukautta osittain uusissa ja osittain vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Väri
Syvä rubiininpunainen, violeteilla vivahteilla
Tuoksu
Viini on melko täyteläinen ja runsaan hedelmäinen, luumun ja kirsikan sävyttämä, taustalla myös orvokkia, mausteisuutta ja kahvia
Maku
Runsas, täyteläinen, hienostunut, pehmeät tanniinit. Pitkä jälkimaku.
Ruokasuositus
Sopii loistavasti pihvin sekä lampaan kanssa, unohtamatta tuhteja pastaruokia ja hyvin haudutettua riistaa.
Gluteeniton
Lammas
Nauta
Pasta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Piemonte
- Tuottaja
-
Prunotto
- Appellaatio
-
DOC Monferrato
- Rypälelajike
-
60% Barbera, 40% Syrah
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Sokeripitoisuus
-
1,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,80 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Prunotto Mompertone