Kasvuympäristö
Pian delle Vignen tila käsittää kaikkiaan yli 400 hehtaaria tarhoja, joista noin 150 hehtaaria on viiniviljelmiä ja loput oliivitarhoja. Tarhojen korkeus on noin 200 metriä meren pinnan yläpuolella ja tarhat ovat suunnattu pääosin etelään ja kaakkoon. Maaperä on saven ja kalkin sekoitusta ja siinä on paljon kiviperäistä ainesta, joissa on paljon erilaisia mineraaleja.
Valmistus
Rypäleet puristetaan varovasti ja alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa melko viileässä lämpötilassa 8 päivän ajan, jotta mahdollisimman paljon aromaattisia komponentteja säilyisi. Malolaktisen käymisen jälkeen viini siirretään isoihin tammitynnyreihin kypsymään 12 kuukauden ajaksi.
Väri
Voimakas rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoksusta löytyy kypsää kirsikkaa ja vadelmaa, sekä orvokkia, ruusua, yrttejä ja mausteisuutta.
Maku
Runsas ja melko täyteläinen maku, jossa kypsää hedelmäisyyttä tukevat miellyttävä hapokkuus ja silkkiset tanniinit. Jälkimaussa punaherukkaa, vadelmaa ja mausteisia sävyjä. Tasapainoinen kokonaisuus.
Ruokasuositus
Viini sopii hyvin paistin kanssa. Kokeile myös pienriistan sekä runsaiden pastaruokien kanssa.
Gluteeniton
Liha
Pasta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Antinori
- Appellaatio
-
DOC Rosso Di Montalcino
- Rypälelajike
-
100% Sangiovese
- Alkoholipitoisuus
-
13,50 %
- Happopitoisuus
-
4,90 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo