Pian delle Vigne Rosso di Montalcino

Helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen Sangiovese

Antinorin perheeseen kuuluva Pian delle Vignen tila sijaitsee Montalcinon eteläpuolella ja Orcia jokilaakson yläpuolella. Rosso di Montalcino on tilan uusin viini, joka hurmaa Toscanalaisella tyylikkyydellä ja lämmöllä. Se on helposti lähestyttävä, raikas, mineraalinen ja monikäyttöinen viini.

Kasvuympäristö

Pian delle Vignen tila käsittää kaikkiaan yli 400 hehtaaria tarhoja, joista noin 150 hehtaaria on viiniviljelmiä ja loput oliivitarhoja. Tarhojen korkeus on noin 200 metriä meren pinnan yläpuolella ja tarhat ovat suunnattu pääosin etelään ja kaakkoon. Maaperä on saven ja kalkin sekoitusta ja siinä on paljon kiviperäistä ainesta, joissa on paljon erilaisia mineraaleja.

Valmistus

Rypäleet puristetaan varovasti ja alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa melko viileässä lämpötilassa 8 päivän ajan, jotta mahdollisimman paljon aromaattisia komponentteja säilysi. Malolaktisen käymisen jälkeen viini siirretään isoihin tammitynnyreihin kypsymään 12 kuukauden ajaksi.

Väri

Voimakas rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksusta löytyy kypsää kirsikkaa ja vadelmaa, sekä orvokkia, ruusua, yrttejä ja mausteisuutta.

Maku

Runsas ja melko täyteläinen maku, jossa kypsää hedelmäisyyttä tukevat miellyttävä hapokkuus ja silkkiset tanniinit. Jälkimaussa punaherukkaa, vadelmaa ja mausteisia sävyjä. Tasapainoinen kokonaisuus.

Ruokasuositus

Viini sopii hyvin paistin kanssa. Kokeile myös pienriistan sekä runsaiden pastaruokien kanssa.

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Antinori
Appellaatio
Rosso Di Montalcino DOC
Rypälelajike
100% Sangiovese
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Pian delle Vigne Rosso di Montalcino