Albarossa - harvinainen rypäle Italiasta!
Tämä Cru-viini tulee Basso Monferraton sydämestä. Pieni osa tarhasta tuottaa harvinaista Albarossa-rypälettä, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Se on Nebbiolon ja Barberan risteytys eli hybridi, jonka professori Dalmasso loi 1930 -luvulla. Albarossaa viljellään vain 200 hehtaarin alueella koko maailmassa. Viini on runsas ja voimakas, siinä on sekä Nebbiolon että Barberan ominaispiirteitä.
Bricco Colman viinitarhat sijaitsevat Monferratossa ja edustavat Prunotton innovatiivista ja uraauurtavaa henkeä. Maaperä on hiekkaista savimaata ja viinitarhat kasvavat etelä- ja koillisrinteillä 250 metriä merenpinnan yläpuolella. Kesät ovat kuumat ja pitkät suurine lämpötilan vaihteluineen.
Rypäleet valikoidaan huolella ja murskataan kevyesti. Rypämassa siirretään terästankkeihin maseroitumaan kuorien kanssa 10 päiväksi alle 30 asteen lämpötilaan. Malolaktinen käyminen tapahtuu terästankeissa, jonka jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta vanhoissa tammitynnyreissä ja lopun ajan pulloissa Prunetton viinikellarissa.
Syvä rubiininpunainen
Runsas tuoksu, jossa hapankirsikkaa, mausteita ja savuisuutta.
Runsas ja tiivis maku, jota tasapainottavat raikas hapokkuus ja silkkiset tanniinit.
Sopii hyvin pihville ja riistaruoan kanssa.