Bansella Nizza

100% Barbera Piemonten uusimmalta DOCG alueelta

Nizzan tuotantoalue Astin kaupungin liepeillä Piemontessa on jo kauan ollut tunettu erinomaisista Barberoistaan. Vuodesta 2014 Nizzan alueen viinit ovat olleet DOCG-luokiteltuja. Viini on lämmin ja täyteläinen sekä samalla raikaan hapokas. 

Kasvuympäristö

Nizzan alue on tyypillistä hiekkaista ja kalkkista savimaata, joka sopii erinomaisesti Barbera rypäleen kasvualustaksi tuoden esille tyypilliset aromit ja säilyttäen rypäleen tuoreuden. Myös ilmasto-olosuhteet ovat erityisen suotuisat Barberan kypsymiselle.

Valmistus

Rypäleet murskataan hellävaroen ja maseroidaan noin 7 päivän ajan, jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen, joka antaa pyöreyttä ja pehmeyttä viinille. Viiniä kypsytetään 9 kuukautta toisen ja kolmannen vuoden tammitynnyreissä.

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Herkusllisessa tuoksussa mm luumua, orvokkia, suklaata ja lakritsaa

Maku

Maku on täyteläinen ja runsas, jota tasapainottaa hyvä hapokkuus.

Ruokasuositus

Viini sopii erityisen hyvin hirvipaistille sekä pitkään haudutetuille lihapadoille.

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Prunotto
Appellaatio
DOCG Nizza
Rypälelajike
100% Barbera
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Happopitoisuus
6,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Prunotto Bansella 2016