100% Barbera Piemonten uusimmalta DOCG alueelta
Nizzan tuotantoalue Astin kaupungin liepeillä Piemontessa on jo kauan ollut tunnettu erinomaisista Barberoistaan. Vuodesta 2014 Nizzan alueen viinit ovat olleet DOCG-luokiteltuja. Viini on lämmin ja täyteläinen sekä samalla raikkaan hapokas.
Nizzan alue on tyypillistä hiekkaista ja kalkkista savimaata, joka sopii erinomaisesti Barbera -rypäleen kasvualustaksi tuoden esille tyypilliset aromit ja säilyttäen rypäleen tuoreuden. Myös ilmasto-olosuhteet ovat erityisen suotuisat Barberan kypsymiselle.
Rypäleet murskataan hellävaroen ja maseroidaan noin 7 päivän ajan, jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen, joka antaa pyöreyttä ja pehmeyttä viinille. Viiniä kypsytetään 9 kuukautta toisen ja kolmannen vuoden tammitynnyreissä.
Syvä rubiininpunainen
Herkullisessa tuoksussa mm. luumua, orvokkia, suklaata ja lakritsaa
Maku on täyteläinen ja runsas, jota tasapainottaa hyvä hapokkuus.
Viini sopii erityisen hyvin hirvipaistille sekä pitkään haudutetuille lihapadoille.