Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat Costalunga-tarhalta, joka on maaperältään pääosin kalkkikivi-moreenia ja savea.
Valmistus
Käsikeruu vain valikoiduista Corvina-rypäleistä. Keruu tehdään kahdessa eri vaiheessa: ensimmäinen syyskuun toisella puoliskolla, rypäleet asetetaan laatikoihin ja annetaan kuivua kahden kuukauden ajan, minkä jälkeen 20 päivän käyminen ja kypsytys ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukautta. Corvina, jota ei kerätä sadonkorjuun aikana, jätetään ylikypsytettynä kasvamaan kasviin lokakuun loppuun saakka, minkä jälkeen se käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Cresasso on näiden kahden käymisen sekoitus.
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoksussa herkullisia ja lumoavia punaisien marjojen ja mustikan vivahteita; intensiivinen, tumman kirsikkainen, kypsän luumuinen ja hilloinen, hieman balsaminen
Maku
Maku on täyteläinen, tumman kirsikkainen, tumman suklainen ja miellyttävän mausteinen. Pitkää jälkimakua siivittävät pehmeät tanniinit sekä raikas hapokkuus.
Ruokasuositus
Ihanteellinen grillattujen lihojen, paistien, riistan, makkaran ja salamin kanssa. Herkullinen kypsien juustojen kanssa.
Juusto
Liha
Porsas
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Veneto
- Tuottaja
-
Zenato
- Appellaatio
-
IGT Veneto
- Rypälelajike
-
100 % Corvina Veronese
- Alkoholipitoisuus
-
17,00 %
- Sokeripitoisuus
-
2,60 g/l
- Happopitoisuus
-
6,80 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Zenato Cresasso