Gaja Grappa Sperss

Grappa Sperss on valmistettu Sperssin-viinitarhan korkealaatuisesta Nebbiolo-rypäleen puristemassasta Serralungassa ja kypsytetty ranskalaisessa tammessa. 

Gaja on varmasti yksi tunnetuimmista italialaisista viinintuottajista. Giovanni Gaja perusti yrityksen vuonna 1859 Langhessa, Piemontessa, ja hänen pojanpoikansa Angelo Gaja johtaa tällä hetkellä yritystä. Angeloa on nimetty usein "Barbarescon kuninkaaksi" ja hän on vastannut sellaisten tekniikoiden kehittämisestä, jotka ovat mullistaneet viininvalmistuksen Italiassa. Gaja valmistaa myös hyvin korkealaatuisia grappoja.

Kasvuympäristö

Sperss viinitarha sijaitsee Marenca-Rivetten alueella Serralungan kylässä. Amfiteatterin muotoinen viinitarha on kooltaan 12 hehtaaria ja koostuu hyvin tiiviistä savi- ja kalkkipitoisesta merkkelimaasta.

Valmistus

Tuore Nebbiolon rypälemassa tislataan heti viinin käymisen jälkeen. Tislaus tapahtuu kuparipannulla, jolloin lämpötila on alhaisempi ja lempeämpi (alle 70 ° C) kuin normaali, mikä auttaa säilyttämään herkemmät maut ja aromit. Tisleen alkoholipitoisuus on noin 70 - 75%. Ennen pullotusta grappa saa kypsyä ranskalaisessa tammessa ja siihen lisätään tarvittava määrä tislattua vettä, jolloin saadaan alkoholi pudotettua 45%.

Väri

Kaunis kullankeltainen

Tuoksu

Kypsää hedelmää, hasselpähkinää, rusinaa

Maku

Tiivis, hyvä rakenteinen, täyteläinen, harmoninen, lämmin, pitkä

Ruokasuositus

Kypsytetty grappa sopii loistavasta juhlaillallisen digestiiviksi tai ihan sellaisenaan nautittavaksi.

Gluteeniton
Digestiivi
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Gaja
Rypälelajike
100% Nebbiolo
Alkoholipitoisuus
45,00 %
Pullokoko
0,5 l
Valikoimat
Ravintolamyynti